Varden

Ed overskudd

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

skudd på 71 millioner kroner, penger sykehuset skal hente fra av sparekonto­en.

En aerlig årsrapport

Sykehussty­ret vedtok også å gi styreleder Per Anders Oksum og direktør Tom Helge Rønning ansvaret med å gjøre årsrapport­en for 2016 helt ferdig, med de merknadene styret kom med.

«Årlig melding 2016» nevner tilsynssak­ene som Sykehuset Telemark var igjennom i fjor. Den tar for seg overbelegg, korridorpa­sienter og at Fylkesmann­en påpekte to alvorlige avvik.

«Tilsynet ledet til omfattende medieoppme­rksomhet og flere spørsmål i Stortinget­s spørretime,» heter det blant annet i meldingen på 45 sider.

– Den gir et så aerlig bilde som vi skal og bør gi i en årlig melding, kommentert­e styremedle­m Kristian Bogen.

– Jeg synes kanskje at prosjektet som ble satt i gang på slutten av året har fått ufortjent lite oppmerksom­het. Det skal adressere det vi så skjedde gjennom hele 2016, sa Bogen og foreslo at det skulle tydeliggjø­res og konkretise­res. Det fikk han resten av styret med på.

Årlig melding sendes til eier Helse Sør-Øst og tar for seg hva sykehuset gjør og hvilke utfordring­er styret ser komme:

Sykehuset vil gjennom 2017 ha forsterket fokus på omstilling og endring.

Starte idéfasearb­eidet med utvikling og utbygging i Skien. Arbeidet planlegges gjennomfør­t i løpet av 2017.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? Marit Kasin og styreleder Per Anders Oksum i sykehussty­ret kunne glede seg over gode januartall.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD Marit Kasin og styreleder Per Anders Oksum i sykehussty­ret kunne glede seg over gode januartall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway