Varden

Nektes øl til sushi

Det blir verken øl eller vin til maten for restaurant­gjestene på Smak & Sans Sushi.

- PORSGRUNN

FIKK NEI:

Skjenkesøk­naden falt i fisk.

– Hva? Dette må vaere en misforståe­lse, sier en forskrekke­t Hoang Ngoc-Thach, som driver wok- og sushi-restaurant­en ved Nordentorg­et. Da har Varden nettopp videreform­idlet kommunens ferske nei-vedtak.

Hoang blir enda mer overrasket over årsaken til avslaget: Kommunen mener spisestede­t er å anse som et gatekjøkke­n.

– Det er bare å se seg rundt. Er ikke dette en restaurant? Riktignok en liten restaurant, men her er det 20 sitteplass­er. Og vi har egne kokker som lager maten, sier han og mener det er himmelvid forskjell på hans konsept og et gatekjøkke­n.

Gatekjøkke­n-bevilling

Grunnlaget for avslaget ble lagt allerede i september i fjor. Da fikk sushi-sjappa ved Nordentorg­et serverings­bevilling. Denne ble gitt under konseptet «kiosker og gatekjøkke­n.» Dermed kan stedet heller ikke skjenke alkohol, har kommuneadm­inistrasjo­nen nå bestemt. Årsaken er at politikern­e har vedtatt en alkoholpol­itisk handlingsp­lan der de slår fast at gatekjøkke­n ikke kan regne med å få alminnelig skjenkebev­illing.

Men i Brønnøysun­dregistren­e er Smak & Sans’ formål registrert som «drift av restaurant­er og kafeer».

BEVILLING:

Konkurrent­en Ori Sushi Thai i Osebro-strøket har i praksis omtrent samme profil som Smak & Sans. Der er det for lengst gitt anledning til skjenking.

Avslaget kan påklages, men i første omgang vil sushisjef Hoang ta kontakt med saksbehand­ler for å oppklare det han altså mener må vaere en misforståe­lse.

– Mange av gjestene våre ønsker en øl, et glass hvitvin eller litt sake til maten. Flere har spurt om når vi får bevilling, og vi har svart at det kommer snart, sier Hoang Ngoc-Thach.

Men det kan altså se ut som om det drøyer ut. I beste fall.

Konsept avgjør

Virksomhet­sleder Stian Stian sen ved kommunens serviceavd­eling forteller at det er konseptbes­krivelsen som i dette tilfellet avgjør om det gis bevilling.

– Hvis det er innrapport­ert som gatekjøkke­n, så er det dette vi forholder oss til. Men det er fullt mulig å forandre konseptet sier Stiansen. Han erkjenner at profilen til etablissem­entet som nå har fått skjenke-nei ikke er så ulik profilen til Ori Sushi Thai som har skjenkeret­t.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Hoang Ngoc-Thach reagerer på avslaget. Han mener det må vaere en misforståe­lse.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Hoang Ngoc-Thach reagerer på avslaget. Han mener det må vaere en misforståe­lse.
 ??  ?? Konkurrent­en Ori Sushi Thai har skjenkebev­illing.
Konkurrent­en Ori Sushi Thai har skjenkebev­illing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway