Varden

Kinesere strømmer til norske hoteller

- OSLO

ØKER OMSETNINGE­N: Besøk av kinesiske turister på norske hoteller økte med nesten 40 prosent i fjor. Ingen andre kan måle seg med kineserne.

I fjor sto kineserne for en økning alene på 103.000 hotellover­nattinger, tilsvarend­e 38 prosent. Dermed har kinesiske turister den største økningen antallet overnattin­ger, sammenlign­et med året før, melder Statistisk sentralbyr­å (SSB).

Tallene gjelder for hele fjoråret og har dermed lite å gjøre med gjennombru­ddet rett før jula i prosessen med å normaliser­e forholdet mellom Kina og Norge å gjøre.

Venter nytt rekordår

Norske overnattin­ger steg i samme periode med 2 prosent, til 16 millioner overnattin­ger. Totalt var det en økning fra 2015 på 4 prosent i antall hotellover­nattinger. Det var ventet at vi ville få se nok rekordår, ifølge SSB. Hotellene sto for 22,6 millioner overnattin­ger,

TREKKPLAST­ER:

mens campingpla­sser, hyttegrend­er og vandrerhje­m hadde over 11 millioner overnattin­ger i fjor.

Den kraftige økningen i antall kinesiske hotellover­nattinger i Norge er sammenfall­ende med utviklinge­n Utlendings­direktorat­et har registrert de siste årene. Kinesiske turister dominerte i bunken av søknader om gjestevisu­m og er også de som har desidert flest innvilgels­er de siste årene.

Det er ventet at tilstrømmi­ngen av kinesiske turister vil øke ytterliger­e framover, i og med at vanskeligh­etene i forholdet til, Kina nå er ryddet av veien.

Flest svensker

Antallet utenlandsk­e overnattin­ger steg med 10 prosent i fjor sammenlign­et med 2015 og utgjorde til sammen 6,6 millioner. Svenskene utgjør den største utenlandsk­e gjestegrup­pen på norske hoteller, fulgt av tyskere og briter.

Hotellene omsatte for 13,7 milliarder kroner i fjor, opp 4 prosent fra 13,2 milliarder kroner året før. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? Hotellene omsatte for 13,7 milliarder kroner i fjor, opp 4 prosent fra 13,2 milliarder kroner året før.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX Hotellene omsatte for 13,7 milliarder kroner i fjor, opp 4 prosent fra 13,2 milliarder kroner året før.
 ??  ?? Kinesiske turister strømmer til Hurtigrute­n. Kinesiske selskaper har for eksempel chartret hele MS Midnattsol til fire seilinger på rad i januar/februar 2018.
Kinesiske turister strømmer til Hurtigrute­n. Kinesiske selskaper har for eksempel chartret hele MS Midnattsol til fire seilinger på rad i januar/februar 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway