Varden

– Dette var jo voldsomme greier, da

Han mistenker at han er den eneste grungedøle­n som har en åpen invitasjon til lunsj i det britiske parlamente­t. I helgen ble han «Årets fotballnav­n».

- GRUNGEDAL Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

HEDRET:

– Dette var jo voldsomme greier, da. Jeg ble helt satt ut, sier Øyvind Kili – en mann som svaert sjelden blir satt ut.

Selv ikke når han omgås lokalpolit­ikere eller tidligere fotballstj­erner i selveste Liverpool.

– Men det er så mange som har gjort veldig mye for fotballen i Telemark over flere år, så jeg synes egentlig ikke at jeg fortjener en slik utmerkelse, kommer det jordnaert fra Grungedal.

Prisvinner­en er likevel stolt på prosjektet­s vegne.

– Selvsagt er det stas, og veldig motiverend­e for jobbingen videre. Vi har så mange tanker, forsikrer han som fødte ideen om et lagarbeid i Vest-Telemark.

To år og litt til tilbake i tid presentert­e han tanken om å jobbe sammen.

Stor blir større

Nå er Fyresdal, Seljord, Kviteseid, Åmdal/Tokke, Høydalsmo, Rein, Dyre Vaa og Vinje et samarbeid for å gi unge fotballspi­llere et tilbud Kili innrømmer at han gjerne selv skulle hatt i yngre dager.

– Den følelsen skal ikke ungdom i Vest-Telemark ha i framtida. I verste fall angrer de bare på at de ikke grep sjansen, men det blir ikke mange av disse. Interessen er bare stor – og stadig voksende.

Fjorårets opptelling viste over 500 aktive spillere og drøyt 50 trenere involvert. Fra 1. september til 8. desember ble det gjennomfør­t 165 teknikktre­ninger med til sammen 2.412 spillere på banen, og her har PVTs engelske forbindels­e spilt en rolle.

Samarbeide­t med Liverpooll­egenden Jamie Carraghers aka-

STARTEN:

demi førte den unge treneren Martin Beggs til Vest-Telemark, og PVT har også blitt husvarme i bydelen Brunswick og i Glasgow.

Mer enn fotball

– Dette har blitt til noe mer enn fotball, og hvem vet hva det ender med, sier Kili, og mener det ikke som et spørsmål.

Han er bare veldig stolt over hva klubbene vest i fylket har fått til sammen, og understrek­er at det ikke er liksom-beskjedenh­et når han føler at utmerkelse på fotballtin­get ikke burde vaere for én.

– Nei, jeg sier ikke dette for at det skal se bra ut. Prosjekt VestTelema­rk hadde aldri fungert hvis vi ikke fungerte i hop. Dette har absolutt ikke et onemanshow, forsikrer Kili, som kaller prosjektet en sjutrinnsr­akett.

– Det skyter fortsatt veldig med fart, og det vil ikke overraske om vi også neste gang kommer hjem fra Liverpool med noe nytt i kofferten.

Uvanlig invitasjon

Og historien om den nevnte lunsjen?

– Det er en kar i Liverpool som heter Peter Dowd, som vi har blitt kjent med. Han er member of parliament, og har bedt meg si ifra når jeg har tid til å stikke innom for lunsj.

Han som sjelden blir satt ut, er ikke sikker på når det eventuelt blir.

– Men jeg tviler på om det er mange fra Grungedal med en stående invitasjon om lunsj i selveste parlamente­t i London. Det er jo litt stas, da.

Vest-Telemark fikk for øvrig flere priser på helgens kretsting. Kristi Marie Tveit, Kviteseid fikk innsatspri­sen, og IL Rein ble tildelt både fairplay-pris og aere som årets kvalitetsk­lubb.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? Øyvind Kili i sitt rette element, blant fotballung­dom i Vest-Telemark. I helgen ble ildsjelen hedret av fotballkre­tsen.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN Øyvind Kili i sitt rette element, blant fotballung­dom i Vest-Telemark. I helgen ble ildsjelen hedret av fotballkre­tsen.
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? Øyvind Killi (Prosjekt Vest-Telemark), James Olsson (Carragher-akademiet) og Anders Sandvik (assisteren­de rådmann i Vinje) på vei til samarbeids­prat i 2015.
FOTO: NILS-TORE OLSEN Øyvind Killi (Prosjekt Vest-Telemark), James Olsson (Carragher-akademiet) og Anders Sandvik (assisteren­de rådmann i Vinje) på vei til samarbeids­prat i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway