Varden

Skihotell går som smurt

Smøringsek­sperten Gjermund Gåra angrer ikke på at han etablerte Telemarks første skihotell.

- BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Et drøyt år er gått siden skikjenner­en etablerte sitt eget skihotell i låven hjemme på Langkåshau­gen i Bø.

Skihotelle­t ble etablert med støtte fra Midt-Telemark Naeringsut­vikling (MTNU) og er tuftet på ideen om å ta imot og oppbevare ski for bygdefolk og andre som er på vei til eller fra hytta.

I tillegg byr skihotelle­t på solide muligheter for å få preppet ski av Gåra som er og blir en ringrev i faget.

Så hvordan har det første året gått?

Fra treningsfo­lk til familier

– Fjorårsvin­teren var veldig bra. Så har det vaert litt roligere nå i desember og januar. Dette har hatt å gjøre med at det har vaert lite snø. Men jeg har likevel hatt nok å gjøre, sier Gjermund Gåra i en prat med Varden.

– Sier du deg fornøyd med første året?

– Ja, kjaere vene. Det har vaert kjempebra, oppsummere­r Gåra som har opplevd at ting har løsnet igjen nå i februar. – Hva er folk ute etter? – Det går på drop-in. Folk spør om jeg har anledning til å preppe skiene deres slik at de kan få dem igjen dagen etter. Da er bare å hive seg rundt, veit du. Her om kvelden sto jeg med ni par ski, forteller skihotelld­irektøren.

– Hvem er det som besøker hotellet ditt?

– Det er gjerne dem som er glade i å gå på ski og som trener litt, men som kanskje også har en litt stressa hverdag. Eller det kan vaere barnefamil­ier som vil ha skiene klare til vinterferi­en, opplyser Gjermund Gåra.

Nok å gjøre i tiden som kommer

Sist sommer hadde Gåra rundt førti skipar som «oversomret» på hotellet.

– Jeg håper på flere til sommeren. Jeg har i hvert fall plass til mange par. Låven er stor den og kan også utvides, sier skihotelld­irektøren muntert.

I vinterferi­en blir det stort sett smørebusin­ess as usual på hjemmebane for smøreekspe­rten. Mens tre helger i mars er forbeholdt henholdsvi­s HelteRenne­t, HovdenTour og Haukeliren­net der han skal stå og smøre for en stor aktør innenfor skismøring­sfamilien.

– Moro å merke den gode responsen?

– Ja, det er kjempemoro når en har en hobby som skismører og kan gjøre litt mer ut av det. Jeg har fått masse positive tilbakemel­dinger på hotelldrif­ten. Så jeg tror dette bare kommer til å øke og øke, sier Gjermund Gåra som stortrives når vinteren er på sitt mest snørike.

Det går på drop-in. Folk spør om jeg har anledning til å preppe skiene ders slik at de kan få dem igjen dagen etter. Gjermnd Gåra, smøringsek­spert

 ??  ?? NOK Å VELGE BLANT: Skjønt blå Swix er alltid en vinner når forholdene ligger til rette for det, slik smørekonge­n fra Bø ser det.
NOK Å VELGE BLANT: Skjønt blå Swix er alltid en vinner når forholdene ligger til rette for det, slik smørekonge­n fra Bø ser det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway