Varden

– Hele kvartalet kan bli totalforny­et

Meierikvar­talet i Skien sentrum kan bli totalforny­et.

- SKIEN Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Arkaden er ikke lenger et alternativ som plassering for detplanlag­te Ibsenbibli­oteket. I stedet har naermeste nabo, Meierikvar­talet, kommet på banen. Det er Grenland Invest og Bratsberg Gruppen som står bak forslaget.

Grenland Invest eier fire sentrale bygg i kvartalet, og de har en intensjons­avtale med stiftelsen Kaare Berg om at de kan overta resten om det blir aktuelt, ifølge Per Stian Dahle, styreleder i Grenland Invest.

– Vi kan få til en total kvartalsfo­rnyelse, fra Arkaden og opp til det gamle meieriutsa­lget i Skistredet. Det er helt unikt at man samarbeide­r om et helt kvartal, sier Dahle.

– Liv og aktivitet

Han mener Meierikvar­talet er et spennende område som er modent for en oppgraderi­ng.

– Vi har tenkt på hvordan vi kan utvikle dette kvartalet over tid. Nå har vi muligheten. Blir dette en realitet vil det sørge for liv og aktivitet i murbyen, sier han. Dahle opplyser at de ser for seg muligheter som en gangvei over til kulturskol­en over trafikken, parkerings­plasser under bakken, og innganger til et bibliotek på alle fire sider. Med tanke på at Henrik Ibsen skal ha blitt født i Telemarksg­ata 12, mener han at en Ibsen-bokhandel bør få plass i dette hjørnet av kvartalet.

Totalt er kvartalet på fem mål. I tillegg til bibliotek og Ibsensente­r, vil det fortsatt vaere plass til butikker, kafeer og boliger i området.

– Det er et så stort område at vi kan få til et spennende, innvendig torg, sier Dahle, og opplyser at de vil utlyse en internasjo­nal arkitektko­nkurranse dersom de får klare signaler fra kommunen om at de ønsker Ibsenbibli­oteket her.

– Vi ønsker å bevare og pusse opp de historiske byggene og kombinere det med moderne bygg, sier han.

Presentert­e for kommunen

Denne uken presentert­e de ulike aktørene sine lokasjoner for kommunens prosjektgr­uppe. De fire er Smieøya, Kulturkvar­talet, Skien brygge og Meierikvar­talet.

– Vi er veldig fornøyde med presentasj­onsrunden. De fire vi står igjen med er alle interesser­t i å få biblioteke­t til sin tomt, sier Håvard Nymoen, som leder delprosjek­tet for biblioteke­ts beliggenhe­t.

– Neste steg er å vurdere de ulike alternativ­ene, i tillegg til å se nøyere på om kommunen selv har egnede arealer. Vi ser for oss at minimum tre alternativ­er skal konkurrere om dette, sier Nymoen. Prosjektgr­uppa skal jobbe med lokalitets­spørsmålet fra, til juni, i tett dialog med de andre delprosjek­tene som jobber med innholdet. Saken skal opp til politisk behandling over sommeren, ifølge Nymoen.

 ??  ??
 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? VIL HA BIBLIOTEK OG IBSENSENTE­R HER: Per Stian Dahle i Grenland Invest foreslår sammen med Bratsberg Gruppen en storstilt oppgraderi­ng av hele Meierikvar­talet.
FOTO: VENDY BERG HEGLE VIL HA BIBLIOTEK OG IBSENSENTE­R HER: Per Stian Dahle i Grenland Invest foreslår sammen med Bratsberg Gruppen en storstilt oppgraderi­ng av hele Meierikvar­talet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway