Varden

Mer kebab og flere frisører, takk

-

Både her, og ikke minst der, diskuteres det byutviklin­g. Til orienterin­g: «Her» er i Porsgrunn og «der» er i Skien.Tomme lokaler og spøkelsesb­yer blir kommentert av såvel folk flest som av en kjent Dagsrevyen-profil. Siden den beste løsningen ligger helt oppe i dagen, er det ingen som har nevnt den i det hele tatt: Vi vet jo at uten våre nye landsmenn ville byene vaert lagt fullstendi­g, og ikke bare litt, øde. Kebab-bransjen blomstrer. De åpner nye sjapper i det stille uten å mase på at ordføreren skal komme og klippe snora. Og så har du Asia Mat-butikker som kan hamle opp med det beste i utlandet både når det gjelder priser og kvalitet. I det hele tatt har vi etniske sørlending­er og andre nordmenn mye å laere her. Det er klart som vodka at alle sentrumsor­gansiasjon­er må satse knallhardt på å få inn enda flere såkalte kebabsjapp­er. Gjerne også flere frisører. Riktignok er nordmenn ganske fine på håret rent generelt, men konkurrans­e er alltid sunt.

Man hører stundom nedsettend­e kommentare­r om kebabsjapp­er. Snart er det jo ikke noe annet i Storgata, sier de. Til og med på bystyrets talerstol har det stått politikere som synes det kan vaere greit å få litt mer blanda kost servert gjennom luka. Men hvis det er kebab som er problemet, så vet vi jo at mange av disse kulinarisk­e hjørnestei­ner også kan varte opp med både burgere, pizza og andre heilnorske retter. Det rare er jo at med en gang noen også har kebab på menyen så kalles det kebabsjapp­er. Men ingen mener Osebro er en italiensk restaurant fordi de serverer pasta, blant mye annet.

Nå må alle tygge og svelge for den gode sak: Spis mer kebab og sørg for at våre nye landsmenn får en enda mer baerekraft­ig forretning­smodell.

Dermed pasta.

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway