Varden

Kragerø som kulturby

-

Det var virkelig oppløftend­e å lese Trine Jørgensen Dahli sitt innlegg i Varden den 14/2 om Kragerøs trehusbeby­ggelse.

At Kragerø fortsatt har mange av sine gamle trehus intakte, kan jo tyde på at byens befolkning og politikere har vaert seg saerdeles bevisste på at å ta vare på den gamle trehusbeby­ggelsen og holde den vedlike, har gitt dem en sterkere tilhørighe­t og stolthet over Kragerø by ved å bevare byens arkitekton­iske arv for historien.

Det er jo ingen tvil at en by med gammel vedlikehol­dt trehusbeby­ggelse ikke bare gir byen sjarm og identitet og et godt bo og opplevelse­smiljø, men også gir borgerne stolthet over byens historie og bevaring av kulturarve­n.

Det bygges jo alltid nytt, men da er det viktig at man bygger med nennsom hånd og med bygg som har skråtak, og ikke bare skrikende betong eller glasskasse­r som kan ødelegge bymiljøet.

Selv har jeg aldri vaert i Kragerø, men etter Dahlis innlegg å dømme ser det ut til at Kragerøs politikere og innbyggere er seg bevisst ansvarlige til å ta vare på sin arkitekton­iske kulturarv, slik at Kragerø fortsatt får den sjarm, identitet og det gode bomiljøet Kragerøs innbyggere og dets besøkende fortjener slik at Kragerø kan stå som et lysende eksempel for andre byer og tettsteder.

Thor Krefting Nissen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway