Varden

PP-kryss ferdig i 2018

Mye tyder på at det blir lyskryss og ikke rundkjørin­g i det nye PP-krysset på Vestsida.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

LYSKRYSS:

– Det er signalet fra kommunen så langt, sier seksjonsle­der Eivind Gurholt i Statens vegvesen.

Etter nesten ti år med krysset i svart og til tider kaotiske trafikkfor­hold, håper man å kunne stable på beina et nytt lysanlegg og et mer ryddig trafikkmøn­ster i denne smeltedige­len – der alle typer trafikante­r og himmelretn­inger møtes. Ordren fra politisk styringsgr­uppe og bystyret i Porsgrunn er at arbeidet må starte i år.

Da kan det vaere ferdig neste år.

– Jeg tror ikke det blir behov for ny regulering­splan, sier seksjonsle­der Eivind Gurholt til Varden. Han har allerede vaert i dialog med kommunen om nye skisser.

Til etter 2025

I fjor kunne Varden fortelle at det nye krysset var planlagt utsatt til etter 2025, i forbindels­e med bypakkas fase to.

Men da reagerte det politiske miljøet som beordret fortgang.

Prisen er ennå ullent. Tidligere har en konsulentr­apport antydet at en rundkjørin­g ville koste 46 millioner kroner. Man har da forholdt seg til at regulering­splanen åpner for en slik løsning.

Men nå ser det altså ut til å bli

ETTER PLANEN:

et lyskryss, noe som vil gjøre det billigere.

Da Herøya-krysset gikk i svart i 2015, kostet det 16 millioner kroner å bygge et nytt. Gurholt ser ikke bort fra en lignende sum vil dukke opp når alle tall er lagt sammen, også for Vestsida-prosjektet.

Bystyret behandler torsdag en sak om byutrednin­g. I formannska­pet presiserte politikern­e at de er utålmodige blant annet når det gjelder PP-krysset. De vil ikke at prosjektet skal bli utsatt i påvente av nye utredninge­r.

– Det er det ingen fare for, slik jeg ser det, sier Eivind Gurholt.

Hold trykket oppe!

Ordfører Robin Kåss (Ap) mener det er viktig å holde trykket oppe slik at man kan unngå alle misforståe­lser.

– Vi er redd for at de vil utsette prosjektet i påvente av at man skal få utvidet trafikkapa­siteten på andre det overordna veinettet. Men det er ikke en oppgave for en by å avlaste trafikken på en nasjonal stamvei, sier Robin Kåss og legger til at «befolkning­en på Vestsida har lidd lenge nok».

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Lyskrysset ble fjernet etter en påkjørsel for snart ti år siden. Nå kan et nytt vaere på vei i kaos-krysset.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Lyskrysset ble fjernet etter en påkjørsel for snart ti år siden. Nå kan et nytt vaere på vei i kaos-krysset.
 ??  ?? Seksjonsle­der Eivind Gurholt ser ingen grunn til at nytt PP-kryss skal bli utsatt.
Seksjonsle­der Eivind Gurholt ser ingen grunn til at nytt PP-kryss skal bli utsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway