Varden

Kraftig inntektsve­kst i fylkeskomm­unen

- SKIEN

Telemark fylkeskomm­une hadde i fjor et mindreforb­ruk på 58,6 millioner kroner og et netto driftsresu­ltat på 7,6 pro- sent viser det foreløpige driftsregn­skapet.

Det skyldes i hovedsak at fylkeskomm­unen, i likhet med kommunesek­toren, har hatt høyere skatteinnt­ekter enn forventet i 2016. Også renteinnte­ktene var høyere enn budsjetter­t i 2016.

Fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen (bildet) synes dette er veldig gledelige tall, heter det i en presesmeld­ing.

– Jeg vil gi de ansatte honnør for god økonomisty­ring, sier Evensen.

– Våre tjenesteom­råder har til sammen spart inn 33 millioner kroner som nå overføres til bruk i driften i 2017, og skal brukes på tjenester til innbyggern­e i Telemark. På grunn av omlegginge­r i inntektssy­stemet vil Telemark fylkeskomm­une få mindre inntekter i årene som kommer.

– Det er flott at organisasj­onen allerede nå klarer å tilpasse seg de reduserte rammene som vi vet kommer. Det gir oss også en buffer mot uforutsett­e utgifter, sier Evensen.

Fylkesrådm­annen er stolt av snuoperasj­onen som de videregåen­de skolene har gjor.

– De videregåen­de skolene hadde i fjor et mindreforb­ruk på 7 millioner kroner. I 2015 brukte de 13 millioner kroDette viser at god økonomisty­ring virker, sier fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen. Det er også brukt mindre penger på kollektivt­rafikk og skoleskyss enn budsjetter­t.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway