Varden

Vokalist ble dømt for voldtekt etter konsert

En vokalist i et osloband er dømt til fire års fengsel for voldtekt. Mannen jobber som pedagogisk leder i en barnehage.

- PORSGRUNN Eirik Haugen

Det var TA som først omtaler dommen.

Sa han var samboeren

Kvinnen trodde det var samboeren som kom inn på soverommet, men det var vokalisten fra bandet de hadde invitert på nachspiel. Da kvinnen spurte om det var samboeren som kom inn på det mørke soverommet svarte 36-åringen: «Ja».

Først da mannen lå oppå henne og var i ferd med å gjennomfør­e voldtekten skjønte hun at det ikke var han, og ropte på

VOLDTEKT:

samboeren. Han kom inn, og ble rasende. Han slo tiltalte med et belte, så vokalisten måtte rømme inn på badet.

Det er en vokalist i et rockeband fra Oslo som nå er dømt. Han var satt under tiltale for «å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen.»

Voldtekten skal ha funnet sted i Porsgrunn i fjor. Tiltalen beskriver at kvinnen «på grunn av søvn og/eller beruselse og/eller av andre grunner, var ute av stand til å motsette seg handlingen.»

Nå er mannen dømt. TA skriver at mannen er dømt til fire års fengsel for voldtekt. Han må også betale den fornaermed­e kvinnen 150 000 kroner i oppreisnin­g.

Kvinne fra Grenland

Ifølge tiltalen var offeret en kvinne fra Grenland. Hun var til stede på konserten i Porsgrunn tidligere på kvelden etter det Varden kjenner til, men voldtekten skal ha skjedd i en bolig et annet sted i byen cirka klokka 04.30 om natta.

Vokalisten ble pågrepet og avhørt av politiet dagen etter at voldtekten skal ha skjedd.

Den tiltalte vokalisten og bandet har gitt ut flere plater. Bandet er Oslo-basert, men har holdt konserter over hele Norge og i en rekke andre land. Ifølge deres egen Facebook-side har de imidlertid ingen planlagte konserter etter datoen for rettssaken.

Husket ikke

Den tidligere ustraffede vokalisten nektet straffskyl­d da han forklarte seg i rettssaken og hevder at han ikke husker noe fra hendelsen.

Retten viser til at det ble funnet DNA fra kvinnen på vokalisten­s penis.

– Ytterliger­e forsterkes fornaermed­es troverdigh­et av hennes opptreden umiddelbar­t etter hendelsen. Hun ropte på samboer og gråt. Reaksjonen­e i ettertid er også fullt ut forenlig med at hun har vaert utsatt for et overgrep. Hun har vaert deprimert, hatt søvnvanske­r, opplevd angst og blitt mer aggressiv. Retten er heller ikke i rimelig tvil om at den seksuelle omgangen utelukkend­e kunne finne sted fordi fornaermed­e ikke var i stand til å motsette seg handlingen som følge av at hun ikke var tilstrekke­lig våken, heter det i dommen.

 ??  ?? Vokalisten ble dømt.
Vokalisten ble dømt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway