Varden

Drammen neste

Drammen HK har innkalt til pressekonf­eranse torsdag formiddag. Der blir etter alle solemerker Joakim Hykkerud presentert som klubbens nye spiller.

- NOTODDEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Trolig er det drammenser­ne som har skutt gullfuglen, og får hentet VM-yndlingen Joakim Hykkerud hjem til Norge.

31-åringen har spilt for Drammen i sju sesonger, før han forlot Norge for spill i Bjerringbr­o-Silkeborg i Danmark og IFK Kristianst­ad i Sverige.

Har klausul

Med en klausul i kontrakten med den tyske klubben TSV Hannover Burgdorf, som går ut i mars, er timingen også riktig for 31-åringen.

– Det stemmer at jeg har en klausul om å kunne bryte kontrakten i Hannover fra sommeren av, for å komme hjem til Noah, skriver Hykkerud i en sms til Varden.

Kun Drammen

Han vil hverken bekrefte eller avkrefte om det er han som presentere­s i Drammen torsdag formiddag.

– Det eneste jeg vil kommentere er at Drammen er det eneste laget i Norge jeg vil spille for når den til kommer, skriver han videre.

Det hører med til sjeldenhet­ene at mediene i Telemark blir invitert til pressekonf­eranse når Drammen HK skal presentere en ny spiller. Derfor er det trolig en telemarkin­g det er snakk om.

– Mitt tips er Hykkerud

I følge velinforme­rte kilder kan det kun dreie seg om to telemarkin­ger, enten August Pedersen eller Joakim Hykkerud. Kilden mener det er helt uaktuelt at det er Pedersen som forlater ØIF i Arendal til fordel for Drammen.

– Dette høres ut som en stor begivenhet i Drammen. Da er mitt tips Hykkerud, sier kilden til Varden.

Rett etter at håndballyn­dlingen fra Notodden sikret VM-sølv i Paris, skrev Varden at 31-åringen vurderer å forlate Tyskland og verdens beste serie.

Han kan ende opp i Danmark for å komme naermere sønnen Noah, eller i Drammen allerede nå, hvis ryktene stemmer.

Han har hatt jevnlig besøk av gutten i flere år i Tyskland, men nå kan det bli utfordring­er med å fortsette den ordningen.

Kan vaere over

Nå kan hans tid vaere over i TSV Hannover Burgdorf og Tyskland.

– Sønnen min Noah skal begynne på skolen til høsten, og jeg ønsker jo å vaere naer ham og se ham mye, sa Hykkerud til Varden under verdensmes­terskapet i Frankrike.

– Danmark og ferge til Larvik gjør veien til Notodden kortere?

– Ja, det er jo absolutt alternativ, sa Hykkerud den gang.

Fra Drammen blir avstanden hjem enda kortere for den sympatiske telemarkin­gen, som har

SØLVFIE:

vaert en veldig sentral brikke i Christian Berges suksessman­nskap i de to siste mesterskap­ene.

– Uansett hva jeg velger, er det ikke snakk om å trappe ned, sa Hykkerud til Varden i forkant av VM-finalen. Nå trapper han opp i Drammen.

 ??  ?? Joakim Hykkerud kunne ta en selfie med sølvmedalj­en etter mesterskap­et i Frankrike. Nå vender han hjem til Norge, men ikke for å trappe ned.
Joakim Hykkerud kunne ta en selfie med sølvmedalj­en etter mesterskap­et i Frankrike. Nå vender han hjem til Norge, men ikke for å trappe ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway