Varden

– Nitrist, sa treneren

Landslagst­rener Stian Eckhoff kalte en spade for spade etter at elevene skjøt bort alt som luktet av medaljemul­igheter på normaldist­ansen i VM onsdag.

- HOCHFILZEN

15-kilometere­n i Hochfilzen endte i en gedigen nedtur for de norske skiskytter­kvinnene.

17 tilleggsmi­nutter ble det samlet sett på den norske kvartetten, og etter endt renn sto Tiril Eckhoff igjen som beste norske på 39.-plass.

Landslagst­rener og storebror Stian Eckhoff så ingen grunn til å tåkelegge hva han synes om den norske innsatsen på den nest siste individuel­le distansen i årets VM.

– Er nitrist

– Det er nitrist. Det er ikke så mye annet å si. Vi hadde forhåpning­er til Marte (Olsbu) og Kaia (Wøien Nicolaisen), som er våre beste skyttere, men det blir for mye bom. Da er det kjørt, sa han til NTB i pressesone­n.

Fanny overbevist­e ikke Landslagst­reneren hadde få svar på hva som gikk galt på standplass for elevene. Sikre var heller ikke hovedperso­nene.

– Dette er en skytekonku­rranse, og da er det kanskje fort gjort å tenke at skytingen er ekstra viktig. Så skyter man dårligere enn man egentlig burde gjort, sa Tiril Eckhoff som et forsøk på en forklaring.

Løfte laget

Nå handler alt om å løfte laget inn mot fredagens VM-stafett.

Der er Eckhoff, Olsbu og Nicolaisen selvskrevn­e kort på det norske laget. Hilde Fenne og Fanny Horn Birkeland kjemper om den siste plassen. Sistnevnte kunne med en god normaldis-

Stian Eckhoff får en solid utf ordring når han skal f å et bra staf ettlag på beina.

UTFORDRING:

tanse onsdag ha avsluttet diskusjone­n. Det gjorde hun ikke. – Jeg ble ikke så veldig mye klokere. Det var ikke veldig overbevise­nde, sa Stian Eckhoff om uttaket av den fjerde og siste stafettløp­eren.

Vanskelig valg

– Du har ikke noe klart valg sånn det ser ut nå?

– Nei, det har jeg ikke, bekreftet han overfor NTB.

Eckhoff innrømmer at normaldist­ansen ikke var egnet til å skape de helt store forventnin­gene Han innleder mesterskap­et med storslalåm fredag, og oppkjøring­en til den øvelsen har vaert litt spesiell.

– Formen min i storslalåm har vaert veldig varierende, så det er ikke helt enkelt å svare på hvordan det ligger an nå, sier han til NTB.

Han var den alle skulle snakke med da det norske laget til fredagens stafett.

– Jeg må si jeg er litt spent nå. Samtidig skal vi ikke lenger tilbake enn til Ruhpolding for å finne en stafett der vi virkelig fikk det til. Det med skyting handler om trygghet, og sånn sett har vi en kjempejobb foran oss de to neste dagene.

– Jobben nå er å få jentene opp å gå. Tiril er ikke kjempenega­tiv. Hun gjør en dårlig første skyting i dag og ødelegger mye der. Deretter blir hun gående i et vakuum, tilføyde han. (NTB)

NEDTUR:

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? Onsdagens VM-konkurrans­e ble enda en nedtur f or Tiril Eckhoff og Norge.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX Onsdagens VM-konkurrans­e ble enda en nedtur f or Tiril Eckhoff og Norge.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway