Varden

Vil ikke vaere redningsma­nnen

-

UPRESSET: Henrik Kristoffer­sen vil ikke vaere med på at han skal bli den store redningsma­nnen for Norge i alpin-VM, men at han er gullkandid­at er helt pådetrene.

hadde pressemøte for teknikerne på Cristal hotell i St. Moritz onsdag kveld.

Kristoffer­sen forklarte for NTB hvorfor ikke storslalåm­en har sittet helt som ønsket:

– Det har skyldes veldig mye meg selv, men jeg må nok si at det har hatt en del med utstyret å gjøre også.

Mangler litt råskap

– De siste ukene i storslalåm har jeg testet veldig mye ski og utstyr. Jeg har endret mye på oppsett, på skiene og på alt mulig, og så gjenstår det å se om det funker eller ikke. Det finner man ikke ut av før man står i mål etter å ha kjørt. Henrik Kristoffer­sen liker traseen storslalåm-VM skal kjøres i. Det er et positivt element, og gir større trygghet før fredagens første VM-renn.

– Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg føler meg helt trygg eller ikke før jeg skal i gang, men jeg føler meg nok tryggere her i denne bakken enn jeg ville vaert i andre bakker. Men det er ikke tvil om at jeg mangler litt på den nødvendige råskapen i storslalåm.

Føler ikke press

– Jeg mangler vel også litt av den siste kraften, men samtidig, i og med at vi kjører her i St. Moritz, så er det en bakke der det også gjelder å vaere litt mer forsiktig. Det kan jeg vaere, mener Kristoffer­sen eller «Spjaelinge­n fra Raelingen» som han også kalles.

Til nå i VM har ikke akkurat de norske løperne hatt marginene med seg. Det er blant annet, blitt to «sure» fjerdeplas­ser.

– Føler du et stort press på dine unge skuldre?

– Nei, jeg føler absolutt ikke noe press på meg selv. Folk må se ting i sammenheng og perspektiv.

– Jeg føler at folk har litt skylapper til tider. Man må tenke litt på hvordan bakkene og løypesette­t er, og ingen må glemme at jeg ble nummer 19 i slalåmen her i verdenscup­finalen i fjor. Da var jeg syk, så jeg tror ikke jeg blir nummer 19 i år, sier Kristoffer­sen. (NTB)

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Henrik Kristof f ersen kan rette opp en svak norsk VM-statistikk,men f øler ikke presset.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Henrik Kristof f ersen kan rette opp en svak norsk VM-statistikk,men f øler ikke presset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway