Varden

Østlandet får best vaer i vinterferi­en

- OSLO

I lavlandet østafjells blir det oppholdsva­er og til og med litt sol i neste uke. Vil du ha snø i vinterferi­en, må du opp i fjellet.

Det går mot en grå helg de fleste steder i landet, men Østlandet slipper billigst unna både i helgen og i starten av kommende uke. Noen skyer og minusgrade­r kan man vente seg, men solhungrig­e østlending­er vil også kunne kose seg.

– Det ser ut til at vi får sønnavind og deretter vestavind i helgen. Det gir nedbør som regn i vest og som snø i fjellet. Det blir en gråvaershe­lg i nord og mye nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, mens områdene østafjells vil få oppholdsva­er og perioder med sol, sier statsmeteo­rolog Kristian Gislefoss ved Meteorolog­isk institutt til NTB.

Statsmeteo­rologen sier at lavlandet i øst får best vinterferi­e- vaer. Også i fjellet blir det noe sol, men noen påskestemn­ing vil han ikke love.

Dra til fjells

– Vi du ha påfyll av snø, må du til fjellet. Der blir det ganske grått, men sol enkelte dager, sier Gislefoss.

Like bra vaer blir det ikke i de øvrige delene av landet som tar ferie neste uke. Men det kan se ut til at høytrykk er på vei og kan føre til bedre forhold mot slutten av uken, saerlig i vest.

De forholdsvi­s milde vintertemp­eraturene fortsetter landet over de neste dagene, mens det blir kaldere etter helgen.

– Det skal bli gradvis litt kaldere utover neste uke, og vi havner et godt stykke ned på minussiden mot slutten av uken. I Oslo går det for eksempel fra noen få plussgrade­r til minus, sier Gislefoss og legger til:

– I Nord-Norge tror jeg vi kan si at det blir lavere temperatur­er. De får fortsatt perioder med snø og snøbyger, men lettere vaer mot slutten av neste uke.

Bedring på veiene

Torsdag var det trafikkuly­kker og kaostenden­ser mange steder i landet på grunn av glatte veier. Meteorolog­ene sendt ut OBSvarsel om underkjølt regn østafjells, men mener dette ikke vil fortsette etter torsdag.

– Det gjaldt først og fremst dagen i dag. Fredag får vi en litt annen vaertype, og da unngår vi underkjølt regn, sa Gislefoss torsdag ettermidda­g. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway