Varden

Stoppet eventyret på grunn av sønnen

Hva skal man velge, å vaere proff i verdens beste liga eller se sønnen så mye man ønsker? Svaret var enkelt.

-

Joakim Hykkerud er klar for Drammen håndballkl­ubb fra og med neste sesong. Å forlate TSV Hannover-Burgdorf, i verdens beste håndballig­a – Bundesliga – var ikke enkelt. Men nødvendig for pappaen til Noah.

Han har hatt jevnlig besøk av gutten i flere år i Tyskland, men nå kan det bli utfordring­er med å fortsette den ordningen.

– Sønnen min Noah skal begynne på skolen til høsten, og jeg ønsker jo å vaere naer ham og se ham mye.

Med en klausul i kontrakten med den tyske klubben TSV Hannover Burgdorf, som går ut i mars, er timingen også riktig for 31-åringen.

– Det stemmer at jeg har en klausul om å kunne bryte kontrakten i Hannover fra sommeren av, for å komme hjem til Noah, bekreftet Hykkerud til Varden.

– Jeg har hatt en samtale med skolen i forhold til om jeg kunne fortsette her nede og få jevnlig besøk av han. Beskjeden fra skolen var klinkende klar. De sa i fra at det ikke var heldig å ha fravaer og at han derfor ikke burde reise til Tyskland annet enn i vanlige ferier. Da ville jeg ALDRI vaert lykkelig. Så derfor var valget enkelt.

Drammen er klubben i mitt hjerte, men der har også Hannover fått plass. Jeg spilte her i åtte sesonger før jeg reiste ut og har fremdeles god kontakt med mange i og rundt klubben. Det har jeg nesten hatt ukentlig si- den jeg reiste. Jeg har fått en del erfaring etter nesten sju sesonger i utlandet. Nå gleder meg til en ny reise i Drammen.

Å forlate den beste ligaen skaper en utfordring.

- I forhold til landslaget. Neste sesong må jeg rett og slett settes på ekstratren­inger i forhold til lagkompise­ne i Drammen. Skal jeg klare å beholde plassen på landslaget må jeg trene ekstra styrke og lignende. Med eget program fra landslagss­jef Christian Berge skal jeg klare det.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PROFIL: Joakim Hykkerud (t.h.) har blitt en av landslaget­s profiler.
FOTO: NTB SCANPIX PROFIL: Joakim Hykkerud (t.h.) har blitt en av landslaget­s profiler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway