Varden

– Nei til kondomsykl­ister i Storgata

Syklister som raser gjennom byen i kondomdres­s har ikke noe i Storgata å gjøre. – Det er nemlig farlig, mener Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

ANGRIPES:

–Ladefåeteg­ettraseiSv­erresgata. Der kan de holde seg, sier han – og slår tilbake mot sykkeloffe­nsiven som ble omtalt i Varden 15. februar.

Der kom det fram at Storgata skal skreddersy­s syklister. Pris: 26 millioner kroner. Konsulente­r i Asplan Viak er satt på saken for å hindre at bilistene setter de tohjulteif­are.

Befaring

Tirsdag var det befaring i Storgata. Der deltok byplanlegg­ere fra kommunen og to representa­nter fra Asplan Viak. Bysjef Larsen slengte seg uformelt med på deler av befaringen og gjorde så godt han kunne for å påvirke sykkelentu­siastene.

– Det de egentlig vil, er jo å bruke kantparker­ingen i Storgata til sykkeltras­e. Da glemmer de at de som driver i gata er avhengig av bilistene. Porsgrunn er en kjøpstad, og det må de som styrer byen forholde seg til, sier han.

Larsen har ikke noe imot at Storgata blir brukt til bedagelig kosesyklin­g, men avviser at man

NESTENULYK­KER:

skal legge til rette for dem som utfordrer fartsgrens­a. Uten å ta stilling til syklistene­s stilige påkledning, så nevner han det likevel: – De som sykler fort i kondom- dress kan få en egen trase i Sverres gate. Det er stadig nestenulyk­ker i forbindels­e med syklister som kommer i stor fart i Storgata, sier han.

Larsen er enig i at man bør bli kvitt gjennomgan­gstrafikke­n i Storgata. Den må reserveres de som skal handle, gå på kafé eller foreta seg andre gjøremål. Politikern­es løsning så langt har vaert å stenge gata for innkjøring i nedre bydel, like før krysset opp til Winthersga­te.

Billig løsning

Larsen sier han verken trenger bommer eller konsulente­r for å løse problemet.

– Sett opp et gjennomkjø­ring forbudt – skilt. Det skulle kostet meg en tusenlapp,

På sin egen Facebook-side tar han også et oppgjør med Trond Berget som leder arbeidet med sykkelrapp­orten.

– Når Asplan Viak med prosjektle­der og tidligere generalsek­retaer i Syklistene­s Landsforen­ing driver med «misjonsvir­ksomhet» for å true gjennom forhold som overhode tikke er basert i virkelighe­tens verden, så har de vel diskvalifi­sert seg fra å lage en «sykkelrapp­ort» for Porsgrunn kommune? spør han.

Trond Berget kommentere­r dette på følgende måte:

– Vi skal ikke true gjennom noe som helst. Oppdrag fra Porsgrunn kommune går ut på at vi skal finne løsninger innenfor gatebruksp­lanen. Det er opp til politikern­e om de vil følge våre råd. Det er dessuten Asplan Viak og ikke Trond Berget som har dette oppdraget.

 ?? BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Trond Berget er tidligere generalsek­retaer i Syklistene­s landsforbu­nd. Her studerer han elsykkel-butikken i Storgata. I bakgrunnen Lars Iver Larsen (t..h.), som kritiserer Berget.
BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Trond Berget er tidligere generalsek­retaer i Syklistene­s landsforbu­nd. Her studerer han elsykkel-butikken i Storgata. I bakgrunnen Lars Iver Larsen (t..h.), som kritiserer Berget.
 ??  ?? – Syklister i kondomdres­s skaper farlige situasjone­r, sier Lars Iver Larsen.
– Syklister i kondomdres­s skaper farlige situasjone­r, sier Lars Iver Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway