Varden

Odd leverer når backenserv­erer

Når Odd leverer varene, er det ofte fordi høyrebacke­n serverer. – Jeg håper at jeg orker å løpe opp og nede hele tiden også i år, sier Espen Ruud.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Mens det har vaert mye skade- og kontraktpr­at rundt andre spillere, har Ruud syslet med sitt. Det er et godt tegn. – En lang, god og skadefri oppkjøring er viktig, og nå merker jeg at formen begynner å komme, melder han som får motstander­nes keepere og forsvar på tå hev når Odd har dødball.

På de to siste sesongene har 32-åringen fra Heistad servert 17 målgivende pasninger. Viktig, mener han. – For laget betyr det mye at det ikke bare er midtbane- og angrepsspi­llerne som fikser scoringer og målgivende. Og jeg gjør det mer enn gjerne. Jeg har aldri vaert den typiske backen som er fornøyd med å stå igjen bak der, tilstår Ruud med et smil.

Bedre spiller nå

Den tidligere landslagss­pilleren innser at karrieren er betydelig naermere slutten enn starten, men merker det ikke på form og prestasjon­er. Snarere tvert imot. – Det er litt rart, egentlig. Jeg føler at jeg er en mye bedre fotballspi­ller nå enn jeg var tidlig i 20-årene. Man blir nok litt smartere, og jeg har inntrykk av at jeg ikke har mistet veldig mye på fysikken. Da er det bare gøy å fortsette på dette nivået, sier han som gleder seg til sesongstar­t.

Da venter enda en sesong hvor Odds høyreback blir med framover ved enhver anledning.

Alltid bidra

– Den moderne fotballen har blitt slik, og jeg synes at det er gøy. Selv om man for tiden kan få inntrykk av at mange internasjo­nale backer er bedre offensivt enn defensivt.

Han spilte 4-4-2 i Odense, men resepten var mye den samme.

– Som da jeg spilte 4-3-3 her for ti år siden. Om systemene er litt annerledes, er det heller valg man gjør i enkeltkamp­er som skiller. For meg som back er det forskjell på en hjemmekamp og å møte Rosenborg i Trondheim. Men ønsket vil alltid vaere å bidra framover.

I comebackse­songen var Ruuds cornere effektive. Det ble litt mindre produktivt i fjor.

Opp og ned

– Til gjengjeld scoret jeg på noen frispark. Det er viktig at vi bruker dødballene til noe nyttig, mener den rutinerte backen.

Han blir 33 før sesongen starter. Planen er at det ikke skal synes på banen.

– Mitt mål er å løpe opp og ned hele tiden, og skape sjanser for laget. Jeg håper at jeg fortsatt orker.

 ??  ?? FORM: Mens det har vaert mye skade- og karantenep­rat rundt andre spillere, har Espen Ruud syslet med sitt. Backen føler at han er en bedre fotballspi­ller nå enn tidlig da han var tidlig i 20-årene.
FORM: Mens det har vaert mye skade- og karantenep­rat rundt andre spillere, har Espen Ruud syslet med sitt. Backen føler at han er en bedre fotballspi­ller nå enn tidlig da han var tidlig i 20-årene.
 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? LEVERER: Høyreback Ruud leverer varene i rikt monn også offensivt.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX LEVERER: Høyreback Ruud leverer varene i rikt monn også offensivt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway