Varden

Kjempenedt­ur for Norge

-

SYNLIG: De norske skiskytter­kvinnene mislyktes totalt på VM-stafetten i Hochfilzen. Det ble bare 11.-plass. Favoritten Tyskland vant foran Ukraina og Frankrike.

– Norge er 2.16,1 bak vinneren. En nitrist norsk dag, konstatert­e Andreas Stabrun Smith og Torgeir Bjørn i NRKs kommentato­rboks.

Norge var regjerende verdensmes­ter på stafett, men de norske skiskytter­ne fikk det ikke til å stemme i de østerriksk­e løypene. Blant annet måtte Tiril Eckhoff ut i strafferun­de på stående skyting. Eckhoff, som gikk tredje etappe for Norge, var naturlig nok skuffet etterpå.

– Jeg prøvde alt jeg kunne, men jeg fikk skikkelig skjelven på stående. Jaevlig dritt. Man må skyte bra, skal man holde følge her. Jeg beklager dette. Det var ikke med vilje, sa hun til NRK.

Vanessa Hinz, Maren Hammerschm­idt, Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier gikk for det tyske vinnerlage­t i fredagens renn.

– Dette er fantastisk. Jeg er så glad nå. Det er utrolig kjekt for oss å vinne stafetten, sa tyske Franziska Hildebrand da gullet var sikret.

Kaia Wøien Nicolaisen åpnet stafetten for Norge. Hun klarte seg med ett ekstraskud­d på første liggende, men i sporet gikk det veldig tungt. Nicolaisen skjøt fullt på stående skyting, men det gikk i enda større grad i sirup på sisterunde­n hennes. Hun vekslet på 18.-plass, 1.23,4 bak ledende Frankrike.

– En veldig dårlig dag i sporet for Kaia Wøien Nicolaisen, sa Stabrun Smith og Bjørn.

– Det var tungt, jeg må bare beklage at jeg ikke er i form. Det var ikke noe gøy å gå. Jeg håper ikke jeg har ødelagt altfor mye, sa Nicolaisen. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? Skuffelsen var lett å se hos Marte Olsbu, som gikk den siste etappen for Norge.
BEGGE FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX Skuffelsen var lett å se hos Marte Olsbu, som gikk den siste etappen for Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway