Varden

Alle vil strikke Lothepus-genser

- SKIEN

TOMME: Garnprodus­entene fikk full klaff etter «Farmen kjendis»: Strikkegen­serne til Lothepus og Vendela er så populaere at butikker går tomme for garn.

«Farmen kjendis» ga seerrekord og strikkedil­la.

Samarbeid

TV2-suksessen «Farmen kjendis» har ikke bare sørget for økt oppmerksom­het rundt tolv mer eller mindre kjente kjendiser, men har også fått andre ringvirkni­nger, som for eksempel at folk vil strikke genserne til vinner Lothepus (Leif-Einar Lothe) og deltaker Vendela Kirsebom.

Det er sannsynlig­vis godt nytt for vinneren av «Farmen kjendis: Ifølge VG har Lothepus, som først ble kjent gjennom dokumentar­serien «Fjorden cowboys», et samarbeid med Dale Garn om å selge oppskrifte­r og garnpakker. Det ser foreløpig ut til å vaere en suksess.

I butikken «Strikkepin­nen» på Herkules merker de interessen.

Lue og genser

Den såkalte Lothepus-genseren og lua i samme mønster, som ble brukt av deltaker Linni

GOD REKLAME:

Meister i «Farmen kjendis» er spesielt populaere.

– Vi er tomme for garnpakken­e og flere av fargene til den grå utgaven av genseren og lua. Det er ikke bare vi som er tomme, men flere andre butikker også. Garnet er ventet inn i midten eller slutten av mars, sier Sidsel Sørensen hos Strikkepin­nen.

Alle aldre

Butikken har fortsatt garn til en brun variant av genseren, men det er ikke det samme for mange av kundene – De forteller at de vil ha samme farger som Lothepus har på seg på TV. Det er folk i alle aldere som vil strikke både den og lua, sier Sørensen.

Haukeli-genser

Vendela Kirsebom hadde på seg en genser hun har arvet etter mormoren sin under innspillin­gen av Farmen. Den tidligere toppmodell­en og programled­eren har også sørget for økt pågang hos garnbutikk­ene.

– Den genseren er også blitt en slager. Oppskrifte­n heter Haukeli og det er Sandnes som leverer garn og mønster til den, sier Sørensen.

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? Strikkepin­nen på Herkules er tomme for flere av fargene til Lothepus-genseren. Farmen-vinneren samarbeide­r med Dale Garn om oppskrift og garnpakker.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN Strikkepin­nen på Herkules er tomme for flere av fargene til Lothepus-genseren. Farmen-vinneren samarbeide­r med Dale Garn om oppskrift og garnpakker.
 ??  ?? Lothepus fikk god uttelling på samarbeide­t med Dale Garn etter Farmen-oppholdet.
Lothepus fikk god uttelling på samarbeide­t med Dale Garn etter Farmen-oppholdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway