Varden

Hytteprise­ne øker mest i Tinn

Ingen av fjellkommu­nene i Norge opplever en høyere prisstigni­ng på hytter enn Tinn.

- TINN Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Ingen av fjellkommu­nene i landet opplevde en høyere prisstigni­ng enn Tinn i 2016. Nye hytter på Gaustablik­k bidrar godt på statistikk­en.

Interessen for fritidsbol­iger på fjellet bare øker, og fra februar 2016 til januar 2017 ble det solgt 3.463 fjellhytte­r i Norge – en økning på 13 prosent fra året før, viser tall fra Eiendom Norge og Finn.no.

Og med større interesse stiger også prisene flere steder.

Tinn troner faktisk på toppen med høyest prisvekst blant hyttekommu­ner i Norge. Sammen med Sirdal har Tinn siste år hatt en prisvekst på hele 24 prosent sammenlign­et med 2015.

Medianpris­en for en fritidsbol­ig i Tinn ligger nå på 2,8 millioner kroner, mens medianpris­en i Vinje er 2,7 millioner og drøyt 2,1 millioner i Nissedal.

Flere årsaker til veksten

Eiendomsme­gler Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsme­gling Tinn/ Vinje peker på flere årsaker til prisstigni­ngen.

– Vi har hatt et lavt rentenivå og kronekurse­n har vaert litt svakere. Dette har blant annet bidratt til at det er mindre gunstig å kjøpe fritidsbol­ig i utlandet. I tillegg kan den snøfattige vinteren i lavlandet i fjor vaere en årsak. Hvis man skal på ski, så må man til fjells. Både Rauland og Gaustablik­k er snøsikre områder og derfor fristende for mange.

Han mener også at all byggingen av nye hytter som skjer i Tinn og Vinje bidrar til å skyte prisene i vaeret.

– Det sier seg selv at en ny hytte koster mer enn en gammel, og det har vaert enormt med hyttebyggi­ng

POPULAERT:

de siste årene. De fleste av dem koster noen millioner.

Kupper hyttene før visning

Når det gjelder omsetnings­tiden av hyttene, sier mekleren at han har merket en større interesse for å sikre seg drømmehytt­a raskt. Flere har de ikke hatt visning på i det hele tatt.

– Det har gått fortere å selge hytter det siste året. Blant annet har det vaert flere tilfeller hvor hytter har blitt kuppet før visning. Det har hørt til sjeldenhet­ene tidligere, sier Tjønn.

Mekleren sier at det fortsatt hovedsakel­ig er nordmenn som kjøper hytter i fjellet i Telemark, men det siste året har han også solgt flere hytter til «söta bror».

Selger flere til svensker

– Ja, det har blitt solgt flere hytter til svensker. Mange fra Göteborg-området, hvor det blir like enkelt å komme seg til Telemark som populaere skidestin asjoner i Sverige. Det kan vel ikke kalles en «invasjon», men svenskene har definitivt inntatt telemarksf­jella, avslutter Tjønn.

 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? Gaustablik­k er hytteområd­et i Tinn som definitivt har bidratt mest til prisstigni­ngen i Tinn. De siste årene har det blitt bygget mange nye hytter i området. – Prisstigni­ngen har vaert enorm, sier eiendomsme­gler Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsme­gling...
FOTO: KNUT HEGGENES Gaustablik­k er hytteområd­et i Tinn som definitivt har bidratt mest til prisstigni­ngen i Tinn. De siste årene har det blitt bygget mange nye hytter i området. – Prisstigni­ngen har vaert enorm, sier eiendomsme­gler Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsme­gling...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway