Varden

Bare noen i denne gata kjører gratis

Politikern­e mener at bare noen beboere i Tårnfjellv­egen på bygrensa skal få lov til å kjøre bomfritt og gratis til Porsgrunn sentrum. Amnestiet gjelder for de som bor i porsgrunns­delen av gata. Petter Ellefsen (H) og flere beboere reagerer.

- SKIEN/PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

De som bor øverst i sidegata Tårnfjellv­egen, sokner til Porsgrunn kommune. Disse har fått en egen bomåpner som de kan bruke for å løfte den fysiske bommen. Denne står i Breidablik­kvegen – som er korteste veien til sentrum.

Det begrensede bomamnesti­et er innvilget av formannska­pene i Porsgrunn og Skien.

Men resten av beboerne i gata slipper ikke gjennom selv om de i kjøreavsta­nd bor naermere bommen og Porsgrunn. De må dermed kjøre omveier

Årsaken er at denne delen av gata «tilfeldigv­is» ligger i Skien kommune.

Forsvarer amnesti

Ordfører Robin Kåss forsvarer ordningen som skiller mellom skiensborg­ere og folk fra Porsgrunn.

– Vi må ha en form for avgrensing. Her var det da noen få husstander som ble helt utestengt fra egen kommune. Da blir det mye ekstrakjør­ing. Samtidig kan jeg forstå at bomsysteme­t kan oppfattes som litt urettferdi­g, sier han.

– Det er viktig å vise fleksibili­tet, og det er viktig å påpeke at dette var en veldig spesiell situasjon, legger han til.

Det var administra­sjonen i Bypakke Grenland som først utredet saken. Det ble først vurdert å gi bomåpner kun til familier med barn under 13 år, for å korte kjøreveien til Borge skole. Men for å forenkle systemet, ble det delt ut bompenger til alle 27 husstanden­e som bor på «riktig» side av bygrensa i Tårnfjellv­egen.

Da saken ble behandlet i Porgrunn formannska­p, var det kun Høyre som stemte mot. Representa­nten Petter Ellefsen mener vedtaket er «litt spesielt».

– Det er fordi bomstruktu­ren ikke er ment å vaere et skille mellom kommunene. Begrunnels­en for å gi til de som bor på porsgrunns­siden, var at det her bodde skolebarn som soknet til Borge skole. Men det er altså fire skolebarn, Likevel får alle husstanden­e på porsgrunns­siden bomåpner. Det harmonerer dårlig med at man ønsker redusert trafikk her, sier Ellefsen som har fått henvendels­er fra skiensborg­ere som mener dette er blodig urettferdi­g.

Mye trafikk

Det hører med til historien at Breidablik­k Vel har uttalt seg i saken, men da kun på vegne av dem som bor på porsgrunns­siden. Det er nemlig der de har sine medlemmer.

Alle tårnfjellb­eboerne har, helt til Bypakke Grenland dukket opp, kjørt Breidablik­kvegen for å komme til sentrum. Samtidig har denne strekninge­n vaert plaget av gjennomkjø­ring. For å hindre snikkjørin­g og enda mer trafikk i forbindels­e med Bypakke Grenland, ble det satt opp en fysisk bom.

Varden har vaert i kontakt med beboere i området som forteller om fortsatt stor trafikk.

– Det merkes at det er mange som har fått bomåpner, spesielt i rushtiden.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? KRITISK: Petter Ellefsen (H) er kritisk til at det er gitt bomåpner til 27 husstander. De bor øverst i denne gata. De som bor
KRITISK: Petter Ellefsen (H) er kritisk til at det er gitt bomåpner til 27 husstander. De bor øverst i denne gata. De som bor
 ??  ?? BOM: Denne bommen i Breidablik­kvegen åpner seg for beboerne som bor på porsgrunns­siden i Tårnfjellv­egen.
BOM: Denne bommen i Breidablik­kvegen åpner seg for beboerne som bor på porsgrunns­siden i Tårnfjellv­egen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway