Varden

– Jeg kunne godt ha vaert lenger på Øya

Anette Dahl liker jakt og ekstreme opplevelse­r. På «Øya» fikk hun begge deler.

- BAMBLE Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Mandag ble den siste episoden av det nye realitykon­septet «Øya» på TV2. Gjennom totalt åtte episoder har man fulgt 12 kvinners samarbeid for å overleve på en stillehavs­øy.

– Jeg ønsket å delta fordi det var et helt nytt konsept hvor fokuset ligger på samarbeid i stedet for intriger og konkurrans­er, sier Anette Dahl.

Varden har tidligere skrevet om Anette og søsteren Helene som deler interessen for jakt. De har blant annet jaktet bjørn, gnu og kenguru, og etter oppholdet på «Øya» kan Anette føye til flere uvanlige dyr på jegerlista.

– Jeg var den eneste i gruppa med erfaring fra jakt og friluftsli­v, og det var derfor naturlig at jeg tok ansvar for jakt og avlivning. Det ble åtte dyr totalt; to pelikaner, to slanger, en krokodille, tre øgler og en sjøfugl. I tillegg til noe krabber og fisk, sier hun, og kan fortelle at hun har fått noen reaksjoner på rollen hun har hatt på «Øya».

– Det har helt klart vaert mest positive tilbakemel­dinger. Mange har påpekt at vi er tøffe og at de er imponert over hva vi har fått til, men noen har reagert negativt på avlivninge­n av dyr, sier hun.

Hoppet på levende krokodille

Det hun husker best fra oppholdet er å jakte krokodille i snare.

– Krokodille­r er jo litt skumle, og det å hoppe på en levende krokodille kun utstyrt med en kniv, er det jeg husker best fra oppholdet. Det er dessuten det første dyret jeg har fanget ved hjelp av snare, sier hun.

Nå er det er ett år siden det månedslang­e oppholdet på stillehavs­øya.

Apatisk uten mat

Hun er frisk og rask nå, men medgir at deltakelse­n i programmet var en påkjennels­e for kroppen.

– Jeg ble overrasket over hvor rar kroppen blir uten vann og ordentlig mat. Jeg er normalt en energisk type i god fysisk form, men ble veldig apatisk uten mat. Den eneste gangen vi ble ordentlig mette var da vi hadde krokodilla, ellers kunne det vaere dager der vi bare spiste tre-fire snegler. Jeg hadde påbegynnen­de nyresvikt og mistet mye hår etter oppholdet.

Dahl er opprinneli­g fra Bamble men bor nå på søsterens gård i Sauherad og jobber som laerer på Søve landbrukss­kole i Nome. Nå tilbringer hun vinterferi­en på Svalbard med en venninne, hvor de blant annet har overnattet i en fangsthytt­e «uti gokk».

– Jeg syns ekstreme naturopple­velser er gøy, sier hun.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: TV2/ALEX IVERSEN ?? SAMARBEIDE­T FOR Å OVERLEVE: Anette Dahl (foran til høyre) var en av 12 deltakere som ble overlatt for seg selv på en øde øy i Stillehave­t uten annet enn klaerne de hadde på seg og vann til å klare seg i to døgn. – Jeg var nok den eneste som syns det...
BEGGE FOTO: TV2/ALEX IVERSEN SAMARBEIDE­T FOR Å OVERLEVE: Anette Dahl (foran til høyre) var en av 12 deltakere som ble overlatt for seg selv på en øde øy i Stillehave­t uten annet enn klaerne de hadde på seg og vann til å klare seg i to døgn. – Jeg var nok den eneste som syns det...
 ??  ?? BESTE ØYEBLIKK: Det mest minnerike Anette Dahl opplevde på Øya var å fange en krokodille med snare.
BESTE ØYEBLIKK: Det mest minnerike Anette Dahl opplevde på Øya var å fange en krokodille med snare.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway