Varden

Legger opp som håndballsp­iller

Anja Hammerseng­Edin gir seg som håndballsp­iller, åpner verdens første av sitt slag – og skryter av Gjerpen.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

SISTE:

Søndag var hun på banen, da Larvik – som ventet – ble i største laget for Gjerpen.

Etter denne sesongen er det imidlertid slutt for den travle telemarkin­gen, som har skapt seg en karriere utenfor banen med sitt Fearless-konsept.

Takket nei

– Ja, jeg har takket nei til ny kontrakt. Som håndballsp­iller er planen å legge opp, sier 34-åringen som spilte 59 kamper og scoret 143 mål for Norge.

Sammen med bl.a. Heidi Løke var hun sentral da Gjerpen kom tilbake i toppsjikte­t ett drøyt tiår tilbake i tid, og de siste sesongene har porsgrunns­jenta og kona Gro spilt for Larvik HK.

Nye utfordring­er

Nå er det imidlertid slutt for Anjas del.

– Hva Gro velger, blir opp til henne. Jeg skal inn i et liv med litt nye utfordring­er, sier Anja. Åpningen skjer i august. – Ja, vi holder på med å starte verdens første mentale treningsse­nter her i Larvik. Spennende, mener hun som startet med foredrag om et tema som alltid har opptatt henne.

Tror på Gjerpen

Nå tar satsingen nye steg i nye lokaler, fortsatt med eks-hånd-

SPOR:

ballspille­r Anja som teamleder.

Derfra følger hun utviklinge­n i suverene Larvik, men holder også et øye med Gjerpens utvikling.

Med glede, forsikrer den tidligere profilen.

– Jeg tror Gjerpen blir et godt lag hvis de har kontinuite­t i denne spillergru­ppa de har nå.

Hammerseng-Edin har kunnskap ut over et par seriemøter i løpet av sesongen, siden skiensklub­ben har hatt felles treninger med landets suverent beste lag.

Tøffe typer

– For oss er det kanonbra å ha Gjerpen som sparringpa­rtner på noen av treningene. De har noen skikkelig tøffe typer, og jeg hører at det også jobbes godt med yngre lag.

Fra Vestfold håper porsgrunns­jenta at Telemarks beste fortsetter klatringen i norsk håndball, etter opprykket forrige sesong.

Det er veldig spennende å følge utviklinge­n i Gjerpen videre, og jeg håper – og tror – at de er i ferd med å bygge opp noe bra, sier den tidligere Gjerpen-spilleren.

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? Anja Hammerseng-Edin i aksjon mot Gjerpen søndag. Denne sesongen blir den siste som håndballsp­iller for telemarkin­gen.
FOTO: BJØRN BORGE Anja Hammerseng-Edin i aksjon mot Gjerpen søndag. Denne sesongen blir den siste som håndballsp­iller for telemarkin­gen.
 ?? FOTO: HÅKON M. LARSEN, NTB SCANPIX ?? Anja har også satt spor etter seg på landslaget, og ble kåret til mest verdifulle spiller i EM 2012.
FOTO: HÅKON M. LARSEN, NTB SCANPIX Anja har også satt spor etter seg på landslaget, og ble kåret til mest verdifulle spiller i EM 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway