Varden

Bekymret for E18-bråk

Seks ordførere i Telemark og fire i Agder forlanger å få møte samferdsel­sministere­n for å diskutere bråket rundt Nye Veiers nye planer for utbygginge­n av E18.

- BAMBLE Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Det nye selskapet Nye Veier la fram planer for å bygge ut E18 på en billigere måte. Det skulle blant annet bli smalere veiskuldre, ikke lys, og mange bruer ble gjort kortere og lavere og erstattet med steinfylli­nger.

Dette har det blitt bråk av. I Bamble formannska­p ble det påpekt at regulering­splanen som gjelder for den nye E18 gjennom Bamble, er et resultat av kompromiss­er og grundig lokalpolit­isk arbeid. Den nye planen som Nye Veier ønsker å bygge etter, er så forskjelli­g fra dette at det vil bety at store deler av planarbeid­et må gjøres på nytt, noe som forsinker veien.

Samlet protest

– Vi er ikke saerlig fornøyd med den måten Nye Veier forholder seg til de kommunale planene på, sier Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap). Han og åtte Ordfører Hallgeir Kjelldal i Bamble.

IKKE FORNØYD:

andre ordførere har sendt brev til samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen der de ber om et møt for å diskutere det de oppfatter som konflikter med Nye Veier lokalt og regionalt.

De som har skrevet under på brevet er, foruten Bamble-ordføreren, ordførerne i Skien, Porsgrunn, Siljan, Drangedal, Kragerø, Risør, Tvedestran­d, Arendal og Gjerstad.

– Vi har ikke fått noe svar ennå om når vi kan få et slikt møte, men vi venter et raskt svar, sier Kjeldal.

Støtte fra fylket

Også Telemark fylkesutva­lg har sluttet seg til protesten.

Leder av hovedutval­g samferdsel i fylkeskomm­unen, Knut Duesund (KrF), sier at både Telemark fylkeskomm­une, og Bamble kommune har vaert opptatt av at bredden på veiskulder­en er redusert fra tre til to meter gjennom Bamble.

– Dette er ikke drøftet med verken kommunen eller fylkeskomm­unen, og det foreligger ikke noe konsekvens­utredning slik det er blitt bedt om fra Bamble kommune. Dette kan i verste fall bety store forsinkels­er i utbygginge­n av E18 gjennom Bamble, og det er det ingen som ønsker seg, sier Duesund.

Mange er irritert

– Fylkeskomm­unene, Fylkesmenn­ene, naeringsdr­ivende, oppsittere, grunneiere, viltlag og viltnemnde­r uttrykker økende frustrasjo­n over at Nye Veier presser på for å kjøre omkamper på flere områder( vilt framkommel­ighet, avbøtende tiltak, tilførsels­veier, m.m .) samt at tidligere inngåtte av talerønske­s reforhandl­et. Ansvarsfor­holdet mellom NV AS og Vegvesenet er uklart spesielt i forhold til avbøtende tiltak og tilførsels­veier, skriver ordførerne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway