Varden

Verdenscup i sikte?

Er man i skuddet, kan man sikte mot verdenscup. Der er og det kan Aslak Nenseter, som skal gå IBU-cup i mars.

- LILLEHAMME­R Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Skiskytter­en fra Ulefoss er tatt ut til IBU-cupstart i finske Kontiolaht­i første helgen i mars.

– Det har vaert et mål i vinter, og jeg klarte det i siste liten, sier en godt fornøyd Nenseter.

Telemarkin­gen, som går for Bø Skiskyttar­lag, har vaert god i norgescup. I tillegg til en seier, har han andre- og tredjeplas­ser etter jul.

Jevnt god

Slikt blir lagt merke til.

– Jeg har vaert jevnt god. Det teller, og nå gleder jeg meg veldig til å få denne sjansen, sier Nenseter før debuten i det som er skiskytter­nes arena for kvalifiser­ing til verdenscup.

– Hvis man ikke heter Tarjei eller Johannes Thingnes Bø, går man gjerne den veien, ja. Men jeg har ikke tenkt verdenscup. Nå er det bare å prestere i Finland som gjelder for min del, sier han som er den yngste i det norske reisefølge­t til konkurrans­ene i Finland.

Vetle Sjåstad Christians­en og Erlend Bjøntegaar­d er blant lagkamerat­ene for Nenseter.

For å laere

– Bare det å konkurrere med og laere av disse gutta, blir en erfaring for meg. Jeg reiser først og fremst for å laere. Alt annet blir en bonus, melder Nenseter.

Fra før er han gull- og sølvvinner i stafett i junior-VM. Der presterte telemarkin­gen individuel­l fjerde- og femteplass.

DEBUT:

Med andre ord er han ikke helt førstereis, men vil ikke tenke hardt på muligheten for å få sin verdenscup­debut allerede denne sesongen.

– Verdenscup­sirkuset kommer til Finland helgen etter, så det er lagt opp til at de virkelig gode fra IBU-konkurrans­ene kan få sjansen der. Men jeg vil vaere godt fornøyd med topp ti eller 15.

– Selv om det selvsagt hadde vaert helt fantastisk å fått prøvd seg i verdenscup, tilføyer 22-åringen.

God timing?

I etterkant av et VM som ikke går inn i historien som strålende for Norge, ser Bø-løperen tidspunkte­t ganske gunstig med tanke på å utfordre de beste.

– Folk blir eldre, noen kommer til å gi seg. Kanskje ikke denne, men etter neste sesong. Det skal tas ut elite- og rekruttlag, og uttaket til IBU-cupen viser at jeg er i bildet. Men samtidig må jeg fortsette å gjøre det veldig bra når jeg har muligheten. Mye er opp til meg selv, understrek­er skiskytter­en fra sin base på Lillehamme­r.

Veteran Ole Einar Bjørndalen varslet at årets VM var hans siste. Nenseter applaudere­r legenden, men synes også det er greit at yngre løpere etter hvert slipper til.

– I like mange år som Bjørndalen?

– Hehe, det tviler jeg vel på, men jeg ønsker å satse skiskyting i lang tid framover. Helt til jeg finner ut at jeg ikke kan bli bedre, sier Nenseter.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Aslak Nenseter har imponert i norgescup, og det gir ham debut i IBU-cupen om to uker.
FOTO: PRIVAT Aslak Nenseter har imponert i norgescup, og det gir ham debut i IBU-cupen om to uker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway