Varden

Tøffe uker foran TV

Norges nye fotballsje­f Lars Lagerbäck går mot tøffe uker foran TV-skjermen. Han skal se en hel haug fotballkam­per og samtidig få med seg Lahti-VM.

- OSLO

IVRIG:

Den svenske treneren setter seg nå inn i hvilke spillere han skal satse på mot Nord-Irland i slutten av mars.

Det krever mye arbeid med kamp etter kamp på skjermen.

Men Lagerbäck kan også sin vinteridre­tt.

Han drev aktivt med alpint til godt opp i tenårene, og som yngre gikk han mye på langrennss­ki.

Han er født og oppvokst omtrent midt i Sverige, rett østover for Trondheim.

Vintre med mye snø var hans hverdag som ung.

Irritert tilskuer

– Jeg var med i noen skolemeste­rskap på langrenn. Det er jo noe helt spesielt med ski og Norge. Enten de har gevaer på ryggen, kjører utfor eller hopper, så er dere jo helt fantastisk­e, sier Lagerbäck til NTB.

– Så jeg har sittet (foran TV-en) og forbannet norske skiløpere mange ganger når de har avgjort stafettene allerede på første etappe.

Liker skiidrett

– Kommer du til å se mye fra Lahti?

– Om jeg får tid, vil jeg se så mye jeg kan. Jeg liker å se på skiidrett. Arrangeres i perioden 22. februar til 5. mars. 22.02: Åpningsser­emoni. Kval. 5 km kvinner og 10 km klassisk menn. 23.02: Sprint, kvinner og menn. Hopp, kvalifiser­ing kvinner. 24.02: Hopp, kvinner. Kvalifiser­ing, menn. Kombinert. 25.02: Skiathlon, kvinner og menn. Hopp, menn. 26.02: Langrenn, lagsprint kvinner og menn. Hopp (mixed). Kombinert lagkonkurr­anse. 28.02: Langrenn, 10 km kvinner. 01.03: Langrenn, 15 km menn. Hopp, kval. stor bakke, menn. Kombinert, stor bakke. 02.03: Langrenn, 4x5 km stafett kvinner. Hopp, stor bakke. 03.03: Langrenn, 4x10 km stafett menn. Kombinert, lagkonkurr­anse.

04.03: Langrenn, 30 km fellesstar­t, kvinner. Hopp, lagkonkurr­anse.

05.03: 50 km fellesstar­t, menn. Avslutning­sseremoni. Hopp har jeg ikke fulgt siden Jan Boklövs tid. Så det har jeg ikke vaert så interesser­t i fordi det ikke har vaert stort i Sverige.

– Men Boklöv oppfant jo en ny stil, og det var vel nordmenn i skiledelse­n som var imot den, sier Lagerbäck og sender et lite stikk i retning av den norske konservati­smen.

Tydeligvis viktig

Lagerbäck har fått med seg den spinnville interessen for langrenn i Norge, men han er imponert over mer.

– Sport får meget stor plass i mediene i Norge, og det er tydeligvis veldig viktig for nordmenn.

Svensken er svaert velutdanne­t med samfunnsfa­g, økonomi og idrettsped­agogikk fra høyskole/ universite­tsnivå.

I tillegg har Lagerbäck den høyeste fotballtre­ner-utdannelse­n du kan få. (NTB)

 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN,/ NTB SCANPIX ?? VM på ski vekker stor interesse hos den nye norske landslagss­jefen i fotball, Lars Lagerbäck.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN,/ NTB SCANPIX VM på ski vekker stor interesse hos den nye norske landslagss­jefen i fotball, Lars Lagerbäck.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway