Varden

Vraker seg selv

-

Petter Northug trekker seg fra plassen som 12. mann i VM-troppen. Det betyr at trønderen kun går sprint og femmil i Lahti. Inn kommer Hans Christer Holund.

– Da er situasjone­n sånn like før VM i Lahti at jeg går ut som 13. mann og Hans Christer Holund går inn som 12. mann. Jeg føler selv at dette er helt riktig, sier Petter Northug.

Holund dunket til med 3.-plass på søndagens 15 kilometer i Otepää.

– Hans Christer gjorde et veldig bra løp i Otepää i helga, og har vist bra form, så han kan vaere en reservejok­er i dette mesterskap­et på distanselø­pene. For min del er jeg per dags dato kun aktuell for sprinten og femmila. Jeg har to løp å sikte meg inn på, så blir det spennende å se, hvis Hans Christer får sjansen, hva han kan utrette, fortsetter Northug.

VM-sprinten er allerede torsdag. Da skal Northug i aksjon.

Landslagst­rener Tor Arne

NEI:

Hetland er imponert over Northugs selvinnsik­t. 31-åringen gikk på en smell på høydeoppho­ld i VM-oppladning­en, og har ikke kunnet forberede seg optimalt etter det.

– Petter har teft for de riktige valgene i et mesterskap. Han viser hvilken stor sportsmann han er ved å lansere seg selv som reserve – og ikke løper nummer 12 – i troppen, sier Hetland. (NTB)

 ??  ?? Petter Northug takker nei til en plass i VM-troppen.
Petter Northug takker nei til en plass i VM-troppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway