Varden

Angelina tilbake på Lara Croft-tomter

Angelina Jolie tok med seg ungeskokke­n til Kambodsja for premieren på sin nye film «First They Killed My Father», om folkemorde­t i regi av Røde Khmer på 1970-tallet.

- OSLO

Der viste hun seg offentlig for første gang siden hun skilte lag fra Brad Pitt. Angelina Jolie stilte opp kun for et intervju med BBC, der hun forteller hvordan besøket i Kambodsja i 2001 for å spille inn gjennombru­ddsrollen som Lara Croft, åpnet øynene hennes for hvor lite hun visste om verden.

– Jeg kom til landet og forelsket meg i menneskene og laerte om historien. I prosessen laerte jeg hvor lite jeg faktisk visste om verden. Dette landet er min oppvåkning, sier Jolie, som senere adopterte eldstesønn­en Maddox fra Kambodsja og ble spesialsen­debud for FNs høykommisj­onaer for flyktninge­r.

«First They Killed My Father» er en Netflixpro­duksjon, som skal vises senere i år, etter verdenspre­miere lørdag i Angkor Wat-tempelet – der også «Lara Croft: Tomb Raider» dels ble innspilt. Også kong Norodom Sihamoni, som ga Jolie kambodsjan­sk statsborge­rskap i 2005 for hennes miljøinnsa­ts i landet, var til stede på premieren. Det var Angelina Jolies første offentlige opptreden siden hun søkte om skilsmisse fra Brad Pitt i fjor. Til BBC sa hun:

– Det var svaert vanskelig. Mange mennesker opplever samme situasjon. Hele familien min har vaert gjennom en vanskelig tid. Mitt fokus er barna mine, våre barn. Vi er og vil alltid vaere en familie, og det er slik jeg takler det. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway