Varden

Avviser kebab-kåk

Under politiaksj­onen ble det avdekket noe kommunen mener kan vaere en ulovlig bolig hos byens kebab-konge, Inam Ullah.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

PAUSEROM:

Men Ullah avviser at han har rigget seg til med bolig i strid med plan og bygningslo­ven – og viser Varden det som angivelig skal ha vaert et soverom i lokalene til Kebab grill i Storgata 108.

– Her er det ingen som har bodd, hevder han.

I rommet står en madrassløs seng på halv åtte, mellom masse rot.

– Jeg må ha et sted å sette bort ting.

I desember var det en politiaksj­on. Politiet lette etter ulovlig arbeidskra­ft. To personer ble sendt ut av landet, men anmeldelse­n av Inam Ullah er henlagt på grunn av bevisets stilling.

Serverings­stedet ble stengt i en kort periode før det kunne gjenåpnes.

Lovstridig?

Under aksjonen ble det avdekket forhold som kommunen mener kan vaere lovstridig. De hevder det er avdekket rom som er brukt til varig opphold. I januar var også brannvesen­et på inspeksjon.

– Porsgrunn kommune kan ikke se at det i våre arkiver foreligger noen tillatelse til bruksendri­ng av kjelleren til rom for varig opphold. Det foreligger heller ingen tillatelse til bruksend-

OPPHOLDSRO­M:

ring av første etasje fra forretning­sformål til rom for varig opphold, skriver juridisk rådgiver Kristin Beate Bast Sørum.

Inam Ullah mener imidlertid han kan kaste et mer korrekt lys over saken.

– Det er et bad i kjelleren som har vaert der helt siden jeg kjøpte bygget. Og det andre rommet har du selv sett.

– Hva med soverommet i før- ste etasje der det også står en seng?

– Jeg og kona har ofte lange dager. Det kan hende at en av oss går inn der for å slappe av midt i et skift, sånn at vi kan hvile ut og før vi jobber mer. Jeg jobber 12 timer i døgnet, ofte enda mer, sier Inam Ullah.

Også brannvesen­et har vaert på inspeksjon. Tilbakemel­dingen fra Inam Ullah vil avgjøre om kommunen skal gå videre med saken.

Fikk bot

Ullah har vaert ute i hardt vaer tidligere. Da det i romjula 2013 brant i Storgata 104, en annen adresse som eies av Ullah, ble det også avdekket uregelmess­igheter. Det endte med en bot på 150.000 kroner.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Slik så det angivelige soverommet i kjelleren ut da Varden var innom.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Slik så det angivelige soverommet i kjelleren ut da Varden var innom.
 ?? FOTO: KNUT HEGGERNES ?? I naborommet til kebab-kiosken står en seng som Inam Ullah sier han bruker til å hvile imellom øktene.
FOTO: KNUT HEGGERNES I naborommet til kebab-kiosken står en seng som Inam Ullah sier han bruker til å hvile imellom øktene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway