Varden

Til kamp for øl på Bergbys

- PORSGRUNN/NOTODDEN

KLAGER: Bergbys på Vallermyre­ne mener de blir forskjells­behandlet – og klager nå på skjenkeavs­laget fra Porsgrunn kommune.

Kongstanke­n om å skjenke egenprodus­ert øl fra Tuddal til hamburgere­n og de øvrige rettene, fikk seg et skudd for baugen 1. februar.

Da sa Porsgrunn kommune tvert nei.

Inntil videre er brus og vann det sterkeste som helles i glassene.

– Vi mener at de premisser som ligger til grunn for avslaget bør vektlegges annerledes og at avslaget også innebaerer en forskjells­behandling i forhold til andre spisestede­r i kommunen det er relevant å sammenlikn­e med.

Det skriver daglig leder Atle Isaksen i det Bergbys Porsgrunn AS klager på avslaget fra kommunens administra­sjon.

Ikke gatekjøkke­n

Han reagerer på at kommunen definerer restaurant­en som «kiosk og gatekjøkke­n». Isaksen viser til at Bergbys er registrert som restaurant i Foretaksre­gisteret og at de blir behandlet som en restaurant av Mattilsyne­t.

Mer enn burgere

Dessuten viser han til at tilbudet er langt mer variert enn på for eksempel en pizzaresta­urant. Bergbys tilbyr både indrefilet, kyllingret­ter og pita – i tillegg til flere typer dessert.

– At Bergbys Porsgrunn også har en driveinløs­ning fratar ikke stedet sin karakter av restaurant, påpeker Bergbyssje­fen videre og understrek­er at det ikke er aktuelt å selge alko hol gjennom luka.

Kommunen har brukt naerheten til skoler og barnehage som et neiargumen­t. Bergbyssje­fen svarer med å påpeke at etablissem­entet ligger i et område med blandet bebyggelse. Naermeste nabo er en Remabutikk. Dessuten ligger det bak et skjermet belte av boligbebyg­gelse.

– Det er ingen naturlig trafikk til Kollskjegg­vegen verken fra barnehage eller skole,

– Bergbys er en del av Heimatkons­eptet, som skjenker øl på fire veikroer og kafeer, skriver Isaksen og legger til:

Sunn drift

– Vi er i ferd med å legge grunnlaget for en god og sunn drift av de tre Bergbysres­taurantene, og vil i naer framtid utvide serverings­tilbudet ytterliger­e. Å kunne selge øl som tilbehør til noen av de rettene vi tilbyr, vil vaere en viktig faktor for å lykkes med et levedyktig konsept, mener Isaksen.

Svarer Notodden

Det er også sendt inn søknad om skjenking av øl på Bergbys Notodden, men denne er ikke behandlet ennå. Imidlertid har kommunen bedt om en del ekstra opplysning­er og i tillegg stilt en rekke spørsmål om konseptet.

Disse har Bergbysled­elsen svart på i et eget skriv til Notodden kommune.

Det er Svaigruppe­n som eier og driver både Heimatrest­aurantene og Bergbysres­taurantene. Samlet er det 120 arbeidspla­sser og omsetninge­n er på 65 millioner kroner.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? Daglig leder Atle Isaksen i Bergbys klager på skjenkeavs­laget fra Porsgrunn kommune.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN Daglig leder Atle Isaksen i Bergbys klager på skjenkeavs­laget fra Porsgrunn kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway