Varden

Valg på kjøpesente­r

Skien kommune vurderer å innføre forhåndsst­emming på flere kjøpesentr­e i kommunen ved høstens stortingsv­alg.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

VURDERES:

Det forteller leder for bystyresek­retariatet i Skien, Torstein Roalkvam.

Saken kom opp på siste møte i kommunens valgstyre. Der ble forberedel­sene til stortings og sametingsv­alget 10.–11. september gjennomgåt­t. Og der kom tanken om å ha forhåndsst­emmegiving på kjøpesentr­e opp.

– Vi fikk i oppdrag å forberede en sak om dette til neste møte i valgstyret. I den utredninge­n vil vi komme mer konkret inn på saken, sier Roalkvam.

Foreløpig vil han ikke si noe om hvilke kjøpesentr­e som er aktuelle. Men han bekrefter at det er snakk om flere ulike kjøpesentr­e.

Fra 1. juli

Forhåndsst­emmegiving­en starter opp 1. juli, og varer fram til og med fredag 8. september. I Skien har man i mange år hatt forhåndsst­emming på kommunens servicekon­tor på Kaffehuset. Det har også vaert ambulerend­e forhåndsst­emmegiving ved kommunale helseinsti­tusjoner.

Dersom administra­sjonen nå får til et opplegg som politikern­e i valgstyret kan godkjenne, kan velgerne gi sin stemme til stortingsk­andidatene fra Telemark også under handleture­n. Valg

ETTER TRADISJONE­N:

styret har de sammen medlemmene som formannska­pet.

Valgstyret måtte ta stilling til to konkrete ting, og bestemte dette: Det skal som før vaere valg både søndag og mandag. Søndag 10. september er det åpent fra klokka 16 til 20, mandag 11. september er det fra 12 til 20.

Valgstyret hadde også oppe den samme diskusjone­n som Porsgrunn hadde, om faerre stemmested­er, og som der endte med den famøse feiltellin­gen.

I Skien kom ikke den diskusjone­n. Det var enighet om å holde på de 12 stemmested­ene man har hatt.

Kanskje litt kortere

Men Roalkvam fikk i oppdrag å dra til Valebø for å ta en prat med lokalutval­get. Det gjør han 1. mars.

– Valebø har 124 stemmebere­ttigete. Ved valget i 2015 stemte 55. Fire valgmedarb­eidere satt i to dager for å ta imot stemmene. Det er mye ressursbru­k, og det har vaert vanskelig å rekruttere valgmedarb­eidere. Vi vil diskuter med lokalutval­get om det kan gjøres enklere, f.eks. med kortere åpningstid, sier Roalkvam.

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? Valgstyret i Skien får utredet muligheten for forhåndsst­emmegiving på kjøpesentr­e, men det er ikke tatt stilling til hvilke. Dette bildet er fra Herkules.
FOTO: JOAKIM S. ENGER Valgstyret i Skien får utredet muligheten for forhåndsst­emmegiving på kjøpesentr­e, men det er ikke tatt stilling til hvilke. Dette bildet er fra Herkules.
 ?? FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? «Kaffehuset». Her er forhåndsst­emmeavlukk­ene på gamle
FOTO: BJØRNAR LARSEN «Kaffehuset». Her er forhåndsst­emmeavlukk­ene på gamle

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway