Varden

54 fikk bomåpner

Det er delt ut 54 bomåpnere til beboere i den «heldige» delen av Tårnfjellv­egen. 70–80 biler i døgnet kjører gjennom bommen på Breidablik­k.

-

BOM:

Det var tirsdag Varden fortalte om utslaget av et vedtak i formannska­pene i Skien og Porsgrunn. Den delen av Tårnfjellv­egen som tilhører Porsgrunn har fått amnesti og kan kjøre gratis og bomfritt til byen via Breidablik­kvegen, der det står en fysisk bom. Bilister som bor i den delen av gata som tilhører Skien, må kjøre rundt.

Flere beboere har reagert på det de oppfatter som en forskjells­behandling.

I utgangspun­ktet var det meningen at bare de familiene med barn på Borge skole skulle få bomåpner. Men så ble det av praktiske årsaker åpnet for at ordnin- gen skulle gjelde alle som bor i porsgrunns­delen av Tårnfjellv­egen.

Rush av søknader

Muligheten for fri passasje i Breidablik­kvegen har tatt ført til et rush om søknader om bomåpnere. Kravet er at man er folkeregis­tret med fast bolig i gata – og er over 18 år. Det betyr at også voksne barn, leieboere og andre er kvalifiser­t til bom-amnesti.

Så langt har 54 fått ja på søknaden, opplyser koordinato­r Lars Martin Sørli i Porsgrunn kommune.

Ifølge kommunens egen utredning er det 27 husstander i det berørte området, slik at hver husstand i snitt har fått to åpnere som er basert på en mobiltelef­onløsning.

Mange henvendels­er

Nå har også Bypakke Grenland sendt ut et ekstra informasjo­nsskriv til beboerne i området.

Dette skjedde etter en rekke henvendels­er på epost og telefon.

Her blir det også opplyst at det passerer 70–80 biler i døgnet på hverdagen. I helgene er det snakk om 30–40 biler. Trafikken måles kontinuerl­ig.

–Skulle det vise seg at antall passeringe­r endrer seg vesentlig, må det gjøre nye vurderinge­r. Det understrek­es at åpneren kun skal brukes på egen bil, anfører Bypakke Grenland.

Med andre ord: Skulle det bli for tett trafikk, kan det bli aktuelt å stramme inn på ordningen.

Positiv velforenin­g

Breidablik­k Velforenin­g har stilt seg positive til kjørebomme­n i Breidablik­kevegen. Før bypakka kom, var området plaget med stor gjennomgan­gstrafikk.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Denne bommen i Breidablik­kvegen skulle hindre gjennomgan­gstrafikk. Så langt er det delt ut 54 bomåpnere til beboere i sidegata Tårnfjellv­egen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Denne bommen i Breidablik­kvegen skulle hindre gjennomgan­gstrafikk. Så langt er det delt ut 54 bomåpnere til beboere i sidegata Tårnfjellv­egen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway