Varden

Vinteren lar fortsatt vente på seg i Sør-Norge

- TROMSØ

Det blir best vaer på Vestlandet og på Østlandet kommende helg, mens kulda blir liggende over Nord-Norge.

Statsmeteo­rolog Ine-Therese Pedersen ved Vervarslin­ga i NordNorge forbereder oss på en vindfull helg i store deler av landet, men vinden vil avta etter hvert, spesielt på søndag. Temperatur­en vil stort sett holde seg slik som de siste dagene, men det blir noe mildere i Sør-Norge.

Både fredag og lørdag vil det blåse relativt kraftig i Nord-Norge. Det kraftige uvaeret opp til sterk storm natt til fredag vil fortsette utover lørdagen nord for Stad. Utover fredagen vil det stort sett vaere pent vaer sør for Stad, med mye sol, men med fare for lokale snøbyger.

Stort sett mildt i Sør-Norge

Det pene vaeret vil fortsette lørdag i Sør-Norge, på Vestlandet og i Midt-Norge. Spesielt første del av dagen blir bra.

– Et lavtrykk som kommer fra Vestlandet vil utpå ettermidda­gen føre med seg varm luft og litt regn under 400–600 meter. Ved kysten vil det kanskje komme litt snø først, som vil gå over i regn, sier Pedersen.

På Østlandet vil det bli mye av det samme, mindre vind på formiddage­n, men mulig stiv kuling ved kysten på ettermidda­gen. Det vil stort sett vaere sønnavind. Nedbøren vil utover ettermidda­gen gå over fra snø til regn, bortsett fra i indre strøk. Det vil vaere mildest på formiddage­n

I Nord-Norge blir lørdagsvae­ret omtrent som fredag, med uendrede temperatur­er, snøvaer og mye vind.

– Roer seg søndag

Søndag vil det hele roe seg litt ned, også i Nord-Norge, men fortsatt vil det komme enkelte snøbyger i nord. Det vil fortsatt vaere kaldt, spesielt i indre strøk, men noe mildere ut mot kysten.

Det vil fortsatt blåse mye i hele landet søndag. På indre strøk i Sør-Norge vil det fortsette å vaere nokså kaldt.

– Søndagen vil nok vaere den beste dagen også på Østlandet. Det vil vaere fint og klart og temperatur­ene vil nok bli mildere i kjølvannet av den sørvestlig­e vinden som kommer lørdag. Temperatur­en vil vaere omtrent som nå, med plussgrade­r dagtid og mot null mot natten avslutter meteorolog­en. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway