Varden

Sprintet til VMbronse i debuten

- LAHTI

NESTEN: Johannes Høsflot Klaebo tok VM-bronse i sprint i sin aller første VM-start. Federico Pellegrino fra Italia tok gullet.

Russiske Sergej Ustjugov tok sølvmedalj­en, mens Finn Hågen Krogh måtte nøye seg med den sure fjerdeplas­sen.

20 år gamle Klaebo vant VMgeneralp­røven i Otepää sist helg og var én av de store favoritten­e foran torsdagens Lahtisprin­t. Der bet den urutinerte og uredde unggutten meget godt fra seg.

Alltid medalje

Dermed holdt han gode norske VM-tradisjone­r i hevd. Norske løpere har fortsatt ikke gått medaljeløs­e fra en VM-sprint på herresiden.

– Jeg kjente meg bare bedre og bedre utover dagen. Jeg må nok laere litt av Pellegrino med hensyn til hvordan han går innersving­er. Der er han god. Jeg må uansett si meg strålende fornøyd med tredjeplas­s, sa stortalent­et til NRK.

Northug sjanseløs

Bronsevinn­er Klaebo var for øvrig naer ved å ryke ut i semifinale­n. Da måtte han sammen med Petter Northug håpe at tiden var god nok til finaleplas­s. Det viste den seg å vaere.

Northug gikk seg også til finale torsdag, men var sjanseløs i medaljekam­pen. Langrennsk­ongen fra Mosvika ble hektet av tidlig og fikk aldri med avgjørelse­n å gjøre.

Emil Iversen røk ut i semifinale­n.

– Dette er en drøm. Ikke vekk

BRONSE:

meg, sa verdensmes­ter Federico Pellegrino etter karrierens største arbeidsdag.

Skar-trøbbel

Sindre Bjørnestad Skar har vaert i samtlige sprintfina­ler i verdenscup­en denne sesongen. Torsdag gikk han videre fra prologen med tredje beste tid, men i kvartfinal­en ble det exit også for ham.

Skar gikk i front gjennom hele sitt heat, men ble passert av Petter Northug og Sergej Ustjugov på oppløpet. Tiden var ikke god nok til å gå videre.

– Jeg er misfornøyd med denne kvartfinal­en, sa VM-debutanten til NRK etterpå.

Til og med av Northug

For Sverige gikk det trått.

– Usselt. Samtlige svenske herreløper­e underprest­erte, spesielt Halfvarsso­n og Teodor Peterson. Sannheten er at de til og med ble utklasset av formsvake Petter Northug, skrev Expressens kommentato­r, Tomas Pettersson. (NTB)

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Debutant Johannes Høsflot Klaebo klarte nesten å by verdensmes­ter Federico Pellegrino kamp om gullet.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Debutant Johannes Høsflot Klaebo klarte nesten å by verdensmes­ter Federico Pellegrino kamp om gullet.
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Høsflot Klaebo jubler over VM-bronse.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Høsflot Klaebo jubler over VM-bronse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway