Varden

Som et bilde av sesongen

- LAHTI

Regjerende verdensmes­ter Marit Bjørgen mener VMsprinten ble et bilde på hvordan sprintform­en har vaert denne sesongen.

Langrennsd­ronningen fra Rognes røk ut i kvartfinal­en etter å ha havnet bakpå i heatet allerede fra start. Bjørgen forsøkte å jobbe seg fram i feltet, men ble passert av konkurrent­ene på ny.

– Selvfølgel­ig var jeg frustrert da jeg gikk i mål, jeg vil jo prestere bedre. Men det har vaert sånn i vinter, jeg har ikke vaert i sprintfina­ler siden jeg kom tilbake, sa Bjørgen til NTB da hun kom til pressesone­n.

Hun var i kvartfinal­eheat med Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Kun Weng gikk videre av de norske.

– Den norske taktikken var å gå ut fort og skape tempo i løpet, men hun italienske tok teten og dempet tempo. Selv havnet jeg i et dårlig spor underveis. Jeg kom ingen vei, sa Bjørgen.

– Kroppen kjentes fin, og det lover godt videre i VM, tilføyde hun.

–Jeg hadde håpet det skulle gå litt bedre i VM-sprinten 2017, jeg må innrømme det, sa Ingvild Flugstad Østberg da hun kom til pressesone­n i Lahti.

Noe positivt fant hun likevel å ta med seg videre mesterskap­et.

–Jeg kan si at jeg følte meg ekstremt mye bedre i heatet enn i prologen, og det er det som er positivt i dag, fastslo Østberg. (NTB) Marit Bjørgen lot ikke kvartfinal­eexit gå ut over humøret.

HUMØR:

Kun to av de andre forhåndskv­alifiserte jentene hoppet kortere enn Bøverbru-jenta torsdag.

22-åringen landet på 88,5 meter i en kvalifiser­ing hun kun brukte som trening. De japanske rivalene Sara Takanashi og Yuki Ito feide ned til 92 og 92,5 meter.

Trioen Svenja Würth, Jacqueline Seifriedsb­erger og Carina Vogt feide alle ned til 93 meter, men riktignok under bedre forhold.

– Skia i trynet

– Helt greit. Jeg fant aldri helt rytmen i bakken. Foruten for mye rot i lufta, henger jeg greit med, sier Lundby etter sine 88,5 meter.

Med sine fire seirer i årets verdenscup, har Toten-jenta det klart for seg hva som må bli bedre til fredagens VMrenn.

– Jeg må klare å vaere mer offensiv helt ut mot kanten og bruke hoppet bedre. Jeg ble veldig sen og fikk skia i trynet, illustrere­r Lundby.

Bieber i øret

– Jeg har fikset på det tidligere. Det skal vaere mulig nå også, sier verdenscup­treeren.

Hun er med i sitt femte VM, men for første gang er 22-åringen blant favoritten­e.

– Nå skal jeg slappe av på senga med litt serier og høre på musikk. Justin Bieber er favoritten, humrer Lundby etter å ha glemt alvoret litt.

– Også skal jeg blåse gjennom noen episoder med underholdn­ingsserier, sier en av Norges fremste medaljehåp i Lahti-VM. (NTB)

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? torsdagens VM-sprint, og jublet for gullet – fulgt av amerikansk­e Jessica Diggins og Kikkan Randall.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX torsdagens VM-sprint, og jublet for gullet – fulgt av amerikansk­e Jessica Diggins og Kikkan Randall.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway