Varden

– Stakkar Svensson

Opptakten til hatkampen mellom Cecilia Braekhus og Klara Svensson endte i munnhogger­i og nesten nevekamp.

-

Utspillet fra Sauerland om at Ulli Wegner, Braekhus’ gamle trener, etterlyser mer takknemlig­het fra den norske mesteren fikk Braekhus til å tenne. Det ble ikke noe bedre da Svenssons trener Joey Gamache kom med påstander om at Braekhus bruker skitne triks i ringen.

– Sauerland-stallen skaper en masse støy. Hvis de tror de kan sette meg ut, tar de feil. Dette gjør meg bare enda mer tent, og det kommer til å gå ut over Klara Svensson, stakkars jente, sa Cecilia Braekhus mens krangelen pågikk for fullt.

Alle beltene

De to skal gjøre opp om alle Braekhus’ VM-belter for et bortimot fullsatt Oslo Spektrum i dag. Opptakten til kampen har vaert alt annet enn opplegg for fredelig kappestrid. Det har vaert tøffe ord, utskjellin­g og påstander om juks fra ende til annen.

– Det som skjer i forkant av denne kampen, med krangling og krig i full offentligh­et, er noe helt, helt nytt for meg. Jeg har vaert med på mye og blir ikke satt ut av noe slikt, men det er jo ikke slik jeg ønsker det skal vaere. Det er ikke noe jeg egentlig ønsker å vaere med på heller, sa Cecilia Braekhus til NTB etter at bråket hadde langt seg.

– Men jeg er bokser og har temperamen­t jeg også. Derfor holder jeg til et visst punkt, men så er det stopp. Ingen kan jo si hva som helst, la hun til.

Ondt blod

– Det merkes jo at det er stor kamp på gang. Det er rivalitet, og det er gammelt og ondt blod mellom Team Sauerland og Team Braekhus. Det er ikke noe jeg personlig er innblandet i, sa Klara Svensson til NTB.

Det siste fra Sauerland-stallen er et utspill om at Braekhus’ gamle trener Ulli Wegner skal ha sagt at han ønsker mer takknemlig­het fra hennes side. Det var dette utspillet og påstander fra Klara Svenssons trener Joey Gamache om at Braekhus bruker skitne triks i ringen som satte sinnene i kok onsdag.

– Jeg må flire litt av det som skjer, men jeg har aldri opplevd noe slikt som dette. Derfor er det helt surrealist­isk. Klara (Svensson), Joey (Gamache), Nisse (Sauerland) og Ulli (Wegner) er med på dette ... Det er et eller annet de må mangle, mente Braekhus etter onsdagens pressetref­f.

– Jeg ville aldri tillatt noen i teamet mitt å snakke til en annen utøver slik jeg har opplevd i forbindels­e med denne kampen. De ville ikke fått lov til å oppføre seg sånn heller. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TENT: Cecilia Braekhus har bare blitt mer tent av bråket og sier hun synes synd på motstander Klara Svensson.
FOTO: NTB SCANPIX TENT: Cecilia Braekhus har bare blitt mer tent av bråket og sier hun synes synd på motstander Klara Svensson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway