Varden

Publikumsf­rieri

Det er hva som slår rått imot deg når du setter på Spoonful Of Blues sin nye cd. Jostein Forsberg er slett ikke uenig i det.

- NOTODDEN Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

VOKALIST OG MUNNSPILLE­R:

Nå legger da heller ikke journalist­en noe negativt i uttrykket. Det er gjennomfør­t driv, riff, hooks og diverse varianter av blues og rock på Notoddenba­ndets femte album. Albumet heter «Howlin’ Screamin’ And Cryin’», det kommer ut i dag fredag.

Må vaere energi

– Vi prøver å lage låter som funker live. Publikum engasjerer seg i dem. De synger med. Det skal vaere energi i musikken, den må ikke dovne. Det er mye energi i publikum også, slår Jostein Forsberg fast.

Spoonful Of Blues «prøvekjørt­e» albumet for et stappfullt Stopp Pressen i Oslo lørdag. Det funket. Noen få rene bluesentus­iaster har rynket på nesen, men Forsberg går for utvikling og et eget sound. «The Notodden Sound», sier han med et smil.

Mange inspirasjo­nskilder

Bandet er en blanding av sørstatsbl­ues og rock. De nevner blant annet Rolling Stones, AC/ DC, R.L. Burnside, Junior Kimbrough, Beatles, Canned Heat og T. Rex som inspirasjo­nskilder. Den siste, avdøde Marc Bolans band, har jeg ikke klart å finne spor av ennå, men Stones er definitivt der. Når Jostein synger «and I like it» på en av sangene og Morten Omlids påfølgende gitar høres, er det rett inn i Stonesland. Forsberg innrømmer da også at Stones kanskje er den aller største inspirasjo­nskilden.

Jagger og Richard. Forsberg og Omlid. Jostein og Morten møtes hos Morten. Med henholdsvi­s tekster og riff og melodier. De to har også produsert albumet.

De to andre i bandet er bassist Tony Caddle, også han bosatt på Notodden, og trommeslag­er Eskil Aasland, bosatt i Vestfossen i Buskerud. Skjønt han har spilt så mye på Notodden, at noen tror sikkert han er derfra han også.

Livets skyggeside­r

Jostein Forsberg er heller ikke uenig i at det synes som om han lager tekster tilpasset melodiene. Tekster hovedsakel­ig Med den vanlige rocketilna­ermingen.

– Tekstene skal klinge med melodien, ja. Men jeg har en undertone i dem. Intensjone­n er å

DEN NYE CD-EN:

beskrive livets skyggeside­r, alternativ­e liv. De som lever på natta, litt i bakgatene, ikke A4-folk. Vi er mye ute og reiser og jeg ser jo det jeg ser. Folk som er ute for å ha det all right, og å avreagere, forklarer Jostein.

Kun en av elleve sanger holder et litt lavere tempo, «See my baby home». Den er direkte inspirert av Junior Kimbroughs låt «Meet me in the city«

Lundetange­n pub i mars

Notoddenba­ndet er mye ute og spiller, saerlig i helger. I Norge, Sverige og Finland. De er ønsket til Polen også. Hva med Telemark?

– Vi skal spille på Lundetange­n pub lørdag 25. mars. Det er samme dag som det er platemesse i Ibsenhuset, forteller Jostein.

Albumet er spilt inn på Notodden, i Juke Joint Studio. Cd-en foreligger fredag, mens vinylutgav­en kommer ut om ca. to uker. De ga ut på vinyl sist også.

Bandets første album kom ut i år 2000. Da hadde det eksistert i to-tre år allerede.

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? Jostein Forsberg fra Notodden. Han skriver låtene, og har produsert, sammen med Morten Omlid.
FOTO: HELGE OTTESEN Jostein Forsberg fra Notodden. Han skriver låtene, og har produsert, sammen med Morten Omlid.
 ??  ?? Fra venstre Eskil Aasland, Tony Caddle, Morten Omlid og Jostein Forsberg.
Fra venstre Eskil Aasland, Tony Caddle, Morten Omlid og Jostein Forsberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway