Varden

Visket ut fredet bygg

Kjøpsenter­giganten Citycon har fjernet det gamle tollpakkhu­set i de nye Down Town-skissene. Nå beklager de fadesen.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Rødt-politiker Fredrik Botnen Nordahl skvatt til da han så illustrasj­onsbildene som lå ved sakspapire­ne.

Disse er igjen grunnlaget for politikern­es behandling av regulering­splanen. Hvor er det blitt av tollboden? På flere bilder som illustrert­e planbeskri­velsen var den fredete, rødmalte bygningen fra 1760 visket bort.

Ikke virkelig

I stedet var det puttet inn noe som ligner på en strand. Men sydenstemn­ingen har lite med virkelighe­ten å gjøre.

– En ting er at dette kan forlede politikern­e. Verre er det at man forleder de som 150 som skal kjøpe bolig på taket. Det er sikkert mange som kan tenke seg bolig med en egen strand. Det ville sikkert vaert koselig det, men ikke på bekostning av ett av fylkets mest verneverdi­ge bygninger, sier Botnen Nordahl til Varden.

Føyer seg inn i rekken

Han understrek­er at han selvsagt ikke tror at utbyggerne har til hensikt å fjerne det røde bygget, men mener det føyer seg inn i rekken av aktører som prøver å pynte bruden ved å vaere litt for ivrige med photoshop.

Utviklings­direktør Fredrik S. Myhre i Citycon understrek­er at de aktuelle illustrasj­onene kun har til hensikt å vise hvordan selve Down Town-bygget blir seende ut.

– Vi ønsket å vise at bebyggelse­n på toppen av Down Town er trukket godt tilbake i forhold til den historiske bygningen. Vi ønsker å spille på lag med bygningsmi­ljøet og skape mer aktivitet og vitalitet i dette området. Flere nye boliger sammen med et revitalise­rt Down Town er noe som vil styrke Porsgrunn som by. Sammenlign­et med forrige regulering­splan er det kun bygningen fra tredje etasje og oppover som blir forandret. Kaifront, gater og torg blir det samme.

– Hva med stranda som dere har tegnet inn der tollpakkhu­set står?

– Det er en utilsiktet feil i illustrasj­onen. Den bommer litt akkurat der og det beklager vi, sier Myhre som er glad for at eventuelle misforståe­lser nå blir oppklart.

– Var dette et forsøkt på å gjøre prosjektet mer salgbart?

– Nei, og det fredede bygningsmi­ljøet skal vi ikke gjøre noe med, lyder den forsikrend­e meldingen til byen ved elva.

Forslaget til en endret regulering­splan kommer til førstegang­s behandling 28. februar.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: CITYCON ?? SKISSER: I det virkelige liv ligger det et fredede bygget omtrent der det er tegnet inn et strandområ­de til høyre for Down Town.
ILLUSTRASJ­ON: CITYCON SKISSER: I det virkelige liv ligger det et fredede bygget omtrent der det er tegnet inn et strandområ­de til høyre for Down Town.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERER: Fredrik Botnen Nordahl ved tollpakkhu­set som er visket ut på flere illustrasj­onsbilder.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERER: Fredrik Botnen Nordahl ved tollpakkhu­set som er visket ut på flere illustrasj­onsbilder.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: CITYCON ?? EGENTLIG: På denne illustrasj­onen er tollpakkhu­set med.
ILLUSTRASJ­ON: CITYCON EGENTLIG: På denne illustrasj­onen er tollpakkhu­set med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway