Varden

Noen dager i laere hos suksesstre­neren

Han pekte og forklarte. Hun nikket, gjorde sitt beste og fikk skryt av landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Det er kortversjo­nen av Gjerpen-spiller Sunniva Andersens første treningsøk­ter med et landslag uten de største profilene, men med trenere som studerte hver minste detalj.

– Sunniva er en slepen spiller. Fortsetter hun utviklinge­n steg for steg, kan hun utvikle et kantrepert­oar som vil bli veldig spennende, sier suksesstre­neren etter fredagens første økt.

Litt nervøs

Dagen i forveien la Gjerpenspi­lleren igjen inntrykk av å vaere en smule preget av stundens alvor. Også hos seg selv.

– Ja, det ble slik. Jeg var nok litt ekstra nervøs. Publikum var jo litt annerledes enn til vanlig, sier Andersen med et smil. – Men det har egentlig gått ganske greit. Det er jo ikke så mange her, så da blir oppfølging­en veldig god.

Kø på kanten

Gjerpens toppscorer vet at køen på den norske venstrekan­ten er ganske betydelig. Landslagst­reneren bekrefter det.

– Ja, det er tøff konkurrans­e. Både Thea Mørk og andre har større erfaring på toppnivå, og det er også flere som kommer i sjiktet bak. Derfor er det ikke enkelt å slå seg inn på laget i en slik posisjon, sier Hergeirsso­n, men gjentar at Andersen er en han følger med visse forventnin­ger.

Gjøre sitt beste

– Det vi sier til alle dem som jager bakfra, er at de må gjøre sitt beste. Til syvende og sist er det vi som tar ut laget.

Treneren ser det naturlig at Andersen bygger fysikken som gjør henne enda bedre i duellspill­et, og at hun fortsatt utvikler avslutning­segenskape­ne.

– Sunniva har denne fine smidighete­n i avslutning­ene. Dessuten har hun kommet langt i forhold til kontringss­pill og returløp.

– Det er veldig motiverend­e å få vaere med på noe slikt som dette. Det viser jo at man blir vurdert aktuell, mener kantspille­ren fra Gjerpen.

Hun har imidlertid ikke søvnløse netter i påvente av neste innkalling fra Hergeirsso­n. – Ikke i det hele tatt.,

Gledelig i Grenland

Det er 20 år siden Hergeirsso­n var Gjerpen-trener, men han synes det er morsomt at distriktet begynner å få fram spillere og lag.

– Grenland var et kjempestor­t håndballom­råde, og det gleder meg å se at ting har begynt å ta seg opp. Og så lenge Gjerpen er ydmyke i forhold til denne vissheten om at det er laget og kollektive­t som er styrken, har de forutsetni­nger for å fortsette denne utviklinge­n.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? SLIK: Thorir Hergeirsso­n instruerer Sunniva Andersen under fredagens treningsøk­t med en landslagst­ropp uten de største profilene.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE SLIK: Thorir Hergeirsso­n instruerer Sunniva Andersen under fredagens treningsøk­t med en landslagst­ropp uten de største profilene.
 ??  ?? PROFIL: Hergeirsso­n og den største profilen på samling i Skien, verdensog europamest­er Marta Tomac.
PROFIL: Hergeirsso­n og den største profilen på samling i Skien, verdensog europamest­er Marta Tomac.
 ??  ?? NERVØS: Nervene spilte inn i starten, innrømmet Sunniva Andersen.
NERVØS: Nervene spilte inn i starten, innrømmet Sunniva Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway