Varden

Form som kan gi VM-medalje

Bare nummer 28 etter hopprennet, men i mål som beste norske på tiende. Magnus Krog liker formen.

-

– Det var et bra langrenn, men hoppingen ble for dårlig, sier telemarkin­gen til NTB.

Den norske kvartetten gikk jevnt og bra i jakt på de beste, og var innenfor rekkevidde av medalje. Så ble det litt for tungt. – Vi lå ganske komplett, men akkurat da ble forholdene tyngre., Lite å gjøre med det nå, sier Krog, og legger til at han tar med seg en god porsjon selvtillit videre i VM.

I medaljefor­m

– Jeg må bare forbedre de greiene i bakken. Blant annet den siste bevegelsen før satsen, der jeg i dag ikke fikk med nok fart, forklarer Krog.

– Likevel en form som kan gi medalje?

– Ja, det ser sånn ut. Det stemmer bedre nå enn da jeg kjempet om fjerde- og femteplass­er tidligere i sesongen.

– Vi var for langt bak etter hoppdelen. Vi kom oss opp på slutten før sisterunde­n, men det ble for tynt da kjøret begynte, sa landslagss­jef Kristian Hammer til NTB om innsatsen.

– Vi skal ikke se for mørkt på det. Jeg tror vi har kapasitet for medalje om det klaffer fullt ut.

Ferdig med saken

Jørgen Graabak fulgte opp med 11.-plass, mens Mikko Kokslien endte ytterliger­e to plasser lenger ned på resultatli­sta. Espen Andersen ble nummer 25.

Oppkjøring­en til rennet var preget av litt støy i den norske troppen. Veteranen Magnus Moan tømte ut sin frustrasjo­n overfor flere medier. Det spredte seg umiddelbar­t til nettavisen­e.

– Vi er ferdig med den saken nå. Jeg forsvarer ikke måten Magnus gikk ut på, men jeg kan samtidig skjønne enkelte ting han er opptatt av. Vi har snakket ut om dette, sier Hammer til NTB.

– Jeg synes ikke det er noe spesielt at han gjorde som han gjorde. Jeg hadde sikkert blitt dri ... forbannet selv om jeg ikke ble tatt ut, sier Mikko Kokslien til NTB.

Det ble igjen Tyskland på toppen ved Johannes Rydzek. Eric Frenzel og veteranen Björn Kircheisen sørget for tysk trippel.

Tyskerne hadde vunnet hele 18 av 19 verdenscup­renn denne vinteren før fredagens konkurrans­e. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? TI: Magnus Krog i mål til tiendeplas­s, etter for svak hopping, men strålende langrenn i VM fredag.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX TI: Magnus Krog i mål til tiendeplas­s, etter for svak hopping, men strålende langrenn i VM fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway