Varden

Endte på en sur fjerdeplas­s

-

Maren Lundby ledet etter første omgang, men slo av 8,5 meter i finaleomga­ngen og ble nummer fire i VMrennet i hopp. Tyske Carina Vogt vant.

En svaert skuffet Lundby kjempet med gråten da hun ble intervjuet av NRK rett etter rennet.

– Jeg hadde muligheten til å klare noe jeg har drømt om, og så gjorde jeg ikke det. Da blir jeg litt lei meg med en gang, sa hun.

Hun forklarte missen i finaleomga­ngen med nerver.

– Jeg tror jeg ble litt for ivrig og utålmodig inn mot hoppkanten. Det ble «litt for tynt», som vi sier, akkurat litt for lite trøkk i kanten til at det skulle ta av som i første omgang.

– Skikkelig digg

Lundby hoppet 99,5 meter i første omgang i Lahti og fikk 131,2 poeng etter at samtlige dommere ga henne 18 i stilpoeng. Det ga henne ledelsen 2,7 poeng foran verdenscup­leder Sara Takanashi.

– Det var skikkelig godt å få til et bra hopp i det rennet her. Skikkelig digg. Da jeg kom ut av hoppet hadde jeg en helt annen energi enn tidligere, sa Lundby til NRK da.

I finaleomga­ngen sto Lundby igjen som konkurrans­ens siste hopper og hadde muligheten til å avgjøre etter at Takanashi ikke fikk det til i sitt hopp. Det gjorde heller ikke Lundby, som falt ned på 91 meter.

Dermed endte hun 6,9 poeng bak Vogt, som hoppet seg opp fra tredjeplas­s og forsvarte sin VM-tittel med hopp på 98,5 og 96,5 meter.

Det ble japansk sølv og bronse. Yuki Ito overrasket med 2.-plass 2,0 poeng bak vinneren, mens Takanashi endte på tredjeplas­s ytterliger­e 1,5 poeng bak.

Maren Lundby var 3,4 poeng fra medalje i det jevne rennet.

Sesongbest­e

Silje Opseth klarte å ta seg videre til finaleomga­ngen som nummer 29 etter å ha hoppet 83 meter. I finalen ble det 79 meter, og hun endte sist av de 31 som hoppet to ganger.

– Jeg er fornøyd med VMdebuten. Jeg hadde ikke helt klaff i annen omgang, men prøver å glemme det hoppet. Jeg tok ut sesongbest­e i VM, og det er jeg fornøyd med, sa Opseth. (NTB)

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? TÅRE: Maren Lundby felte en tåre etter at ledelsen ble til den sure fjerdeplas­sen i fredagens VM-renn.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX TÅRE: Maren Lundby felte en tåre etter at ledelsen ble til den sure fjerdeplas­sen i fredagens VM-renn.
 ??  ?? KLEM: Lundby får en klem av sportssjef Bråten.
KLEM: Lundby får en klem av sportssjef Bråten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway