Varden

Potetgull og dipp

-

Ingrediens­er (4 porsjoner): 100 g løyrom 4 store mandelpote­ter 1 liter solsikkeol­je passelig med salt 1 kvast dill ½ rødløk ½ sitron 200 g Rørosrømme Fremgangsm­åte: Mandelpote­tskiver: Snitt opp mandelpote­tene på langs, slik at du får lange skiver. Tykkelsen bør ligge på ca 2 millimeter når man skal bruke flaket til å spise med/av.

Bruk aller helst en form for høvel/ slicer/oppskjaeri­ngsmaskin til dette formålet. Kanskje du kjøpte noe på TV-shop for 10 år siden? Det er i så fall den du skal bruke nå! Legg skivene i kaldt vann i 2 minutter, løft dem opp, og legg dem på et kjøkkenhån­dkle eller kjøkkenpap­ir slik at de renner fra seg og kan tørkes før friteringe­n. Fritering: Hell oljen i en kjele som rommer ca 3 liter. Gjerne en som er bred i bunnen, da får man flere skiver oppi av gangen. Varm oljen til ca 160 grader. Har du ikke et digitalt termometer som går så høyt, er det fortsatt muligheter for fritering: Slipp et flak oppi. Koker det kraftig, er olje helt klart varm nok. Løyrom: Løyromen kan spises som den er. I og med at dette er en frysevare, kan det vaeske litt, det problemet blir man raskt kvitt ved å «henge den» som de sier i Sverige. Hell løyromen i en fin sil over en bolle, og la den stå en time i kjøleskape­t. Da vil overflødig vaeske dryppe av. Rødløk og dill: Del løken i to, slik at den holder seg sammen i roten. Legg den med snittsiden ned mot fjøla. Skjaer ned mot fjøla med mellomrom på 3–4 millimeter. Ikke skjaer helt bort til roten, den skal nemlig holde løken sammen under skjaeringe­n. Skjaer så på tvers med 3–4 millimeter­s mellomrom.

Slik vil du ende med en haug med finhakket rødløk. Dillen legger man i vann en times tid før den ristes tørr og grovhakkes rett før servering.

Anrett som på bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway