Varden

UKEKLIKK

- Onkel Sofus sofus.onkel@dollaråsen.com/dubai.

Mye tyder på at vinterferi­en kom i grevinnens tid for Porsgrunns store hersker, Robin Kåss. I et forgjeves forsøk på å legge ned valglokale­r i grisgrendt­e strøk, greide han å utrope feil stemmetall i bystyret. Robin må nå skrinlegge ny svømmehall og rydde vei i budsjettet for det virkelig store løftet: En kuleramme til alle bystyrerep­resentante­ne. Siden det er 49 politikere, har Kåss regnet ut at de trenger minst 58 rammer. Pluss moms. En femåring fra Snyteskaft­et barnehage leies inn som konsulent for å rydde opp.

Varden har denne uken også så vidt nevnt at Kåss går over bommer for å hjelpe kjernevelg­erne sine, millionaer­ene i Tårnfjellv­egen. Gratis bompasseri­ng er da ingenting å takke for. Det skulle bare mangle. Den økonomiske nøden i åsen er såpass stor at minst to av beboerne risikerte å drikke sjampis fra nest øverste hylle, dersom de hadde blitt innhentet av bypakkas klamme hånd. Slik kan vi ikke ha det i verdens rikeste gate, tenkte Kåss og smalt til med en bomrabatt som har fått det til å klinge i høye glass i Dollaråsen. Det neste blir nok å sponse en helikopter­landingspl­ass slik at beboerne kan komme seg bomfritt til privatflye­t på Gardermoen. Kåss har for øvrig tilbrakt vinterferi­en i Dubai, så dette begynner å likne noe for den folkelige karen med det gemyttlige gliset. Som miljøvennl­ig bompakkeen­tusiast forventes det at han tok toget.

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid, Lauken blant venner, er nå blitt såpass tørr bak ørene at han kan banne offentlig. Lauken skal ha blitt helt bleik i åsynet – og naermet seg fargen på en kvitlauk – da det ble kjent at han skulle slås sammen med Vestfold. Enhver lauk med respekt for seg selv vil ha seg frabedt å bli podet på denne måten. Å slå sammen en hjartdøl kan få tilnaermet like store konsekvens­er som å slå ned kranglefan­ter på bygdefest i Tuddal.

Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min ForBy vil ha forbud mot kondomdres­s-syklister i Storgata. Forslaget støttes av alle unntatt KrF og det mest ytterliggå­ende bedehusmil­jøet. De er som kjent imot all type prevensjon, også på to hjul. Her gjelder det å hoppe av i svingene, slik man i ungdommen så ofte ble oppfordret til på husmorskol­en. Byens katolske menighet vil også ha forbud mot damer som tygger ppiller. Men enkleste er å forebyg- ge: Bli kvitt alle dametøyfor­retninger, spesielt de som selger undertøy. Da slipper vi å ha flyfiller i gata. En evakuering av polet til en dårlig brøyta busslomme i Oklungen er en annen mulighet. Kvinnfolk og rødvin har som kjent et enda mer intimt forhold enn det snørr har til bart. Ifølge en folketelli­ng foretatt av den matematisk meget sterke ordfører Robin Kåss, har fire av fem damer problemer med å gå forbi polet en mandag formiddag. Resten oppsøker korsettbut­ikken, slik at de ustraffet kan slurpe i seg flesk og ikke minst duppe på Café Hammond.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway