Varden

På vei mot en real storeslem?

Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng jublet vilt for VM-sprintgull. Norges jenter har los på storeslem og alle langrennsg­ull i Lahti.

-

Etter tre øvelser er det blitt tre titler. Falla har vaert med på to av dem. Marit Bjørgen tok seg av 15-kilometere­n lørdag.

Når gjenstår 10 kilometer klassisk intervalls­tart, stafett og tremila – alle med norsk favoritt.

Ikke siden Russland stakk av med alt i 1997-VM i Trondheim, har en nasjon tatt alle VM-gullene i kvinnelang­renn.

Nå ligger det an til «clean sweep» og rent norsk bord.

– Vi tenker ikke så mye på resultater egentlig. Vi føler at vi er flinke til å ta løp for løp. Vi jobber mye som lag med å vaere her og nå, sier Falla til NTB om muligheten til å stikke av med alle seks gull.

Med?

Hun håper å få stafetten også. I så fall ligger det an til at Ingvild Flugstad Østberg ryker ut.

Falla dundret på i sprintstaf­etten, og Norge vant klart. Det var ikke saerlig spennende mot slutten.

Weng og Falla hoppet av glede i målområdet. – Meget bra gjort av begge to, sier landslagst­rener Roar Hjelmeset til NTB.

De norske gutta så ut som sikre vinnere like etter jentesukse­ssen.

Emil Iversen gikk ut med en klar ledelse. Det ble borte før nordmannen så ødela løpet for både seg selv og Finland inn i den siste svingen.

Typisk Lahti-lyd

– Jeg jogget og hørte bare publikum laget sånn typisk Lahti-lyd. Så jeg løp tilbake for å se. Dessverre var det norsk det hadde gått ut over og for så vidt finsk. Det var utrolig kjedelig for dem. Det er slik som skjer i stafetter, sier Weng.

Hun elsker å gå skirenn og står så godt som aldri over. – Det fungerer for meg. (NTB)

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? GULL: Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla hadde full kontroll på søndagens sprintstaf­ett, og sikret enda ett norsk VM-gull i kvinnelang­renn. Det kan bli flere.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX GULL: Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla hadde full kontroll på søndagens sprintstaf­ett, og sikret enda ett norsk VM-gull i kvinnelang­renn. Det kan bli flere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway