Varden

Jansrud helt til topps i Kvitfjell

- ALPINT

Kjetil Jansrud tok sin andre utforseier på Kvitfjell i et svaert spennende renn. Han ble også den første nordmannen som har vunnet fra toppen på en lørdag.

– Det føles bra å vaere tilbake på toppen både her i Kvitfjell og på alle andre områder, ingen tvil om det,sa Jansrud til NTB en liten time etter at seieren var sikret.

– Jeg hadde et fantastisk løp hele veien fram til Løftet. Jeg hadde egentlig full kontroll, men så plutselig skulle jeg gå over til å kjøre aggressivt inn i Løftet for å holde ei høy linje. Det var planen fra analysene etter fredagen, forklarte han.

– Men så tok skien tak for tidlig, og i og med at det er mye balanse i alpint, så forsvant tyngdepunk­tet mitt utover. Jeg mistet balansen og tippet litt bakover, og det kan vaere litt farlig, så jeg måtte foreta en «quick fix». og slippe opp litt. Da fikk jeg et veldig rundt spor, noe som ikke var optimalt, sa han videre.

Men lørdag hadde han marginene på sin side og sikret seieren, tre år etter at han vant sin første utforseier i barndomsba­kken.

Italienere­n Peter Fill, løperen som ligger naermest Jansrud i utforcupen, tok annenplass­en. Det skilte ikke mer enn åtte hundredele­r mellom dem. Fill var mye raskere enn Jansrud helt på slutten, men ikke rask nok.

– Når jeg står her nå, kan jeg i alle fall si at jeg skapte et ekstremt spennende renn ved den manøveren. Jeg vet også at å vinne med slik feil, det skjer ikke hver dag, så det forteller om at jeg har hatt et vanvittig bra løp, ja, bortsett fra akkurat i inngangen til Løftet da, fortalte han. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway