Varden

Nytt konsept ga mange flere ansatte

Bjørn Vidar Larsen (33) har arbeidet på samme bensinstas­jon i tolv år. Han har aldri hatt mer å gjøre enn nå.

- NOTODDEN ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ 33-åringen fra Heddal har gått gradene som ansatt ved Essostasjo­nen i bluesbyen. Nå er han daglig leder for et døgnåpent konsept som innebaerer mat og drikke under Deli de Luca-kjedens fane på stasjonens innside. Samtidig styrer Esso fortsatt drivstoffp­umpene på utsiden. Samarbeide­t har vaert en realitet siden i fjor. Så langt er det en vinn-vinn-situasjon, slik Bjørn Vidar Larsen ser det.

Tre stasjoner i Telemark

– Vi er nå mer å regne som en kafé langs veien, sier Bjørn Vidar Larsen. Esso Deli på Notodden er én av i alt tre stasjoner med samme konsept i Telemark. De to andre er etablert på Myren i Skien og på Rugtvedt i Bamble. Deli de Luca eies av Norgesgrup­pen som la til sammen rundt 100 millioner kroner i potten da et sekstitall Esso-stasjoner rundt omkring i landet ble innlemmet i den nye mat- og kafésatsin­gen i løpet av det siste halvåret i 2016.

Har doblet antall ansatte

På Notodden peker pila utvetydig i riktig retning etter at det nye konseptet var et faktum første uka i november i fjor. Stasjonen holder åpent døgnet rundt året rundt. Dette har ikke minst gjort seg gjeldende i form av flere ansatte i lønningsov­ersikten.

– Vi har gått fra å vaere ni-ti ansatte til atten som vi er nå. Bakgrunnen er blant annet at vi aldri stenger, sier Bjørn Vidar Larsen som har vaert daglig leder ved bensinstas­jonen siden sommeren 2010. Før dette jobbet han som deltidsans­att i fem år.

– Det har bare ballet på seg. Jeg trives veldig godt, sier Larsen.

– Hva sier kundene etter at stasjonen ble del av Deli de Luca-konseptet?

– Mange setter pris forandring­en. Vi har fått mange nye kunder etter omlegginge­n. Før var det mange utenbys fra. Men nå ser vi at stadig flere lokale besøker oss også, sier Larsen som er klar på at takeaway blir et stadig større satsingsom­råde for stajonsbut­ikkkafeen.

Mener ting var hardere før

– Det er et hardt marked dere opererer innenfor?

– Jeg mener markedet var tøffere før. Nå er vi inne på rett spor. Konseptet har slått an. Det virker som om det vi tilbyr har vaert et savn for mange, mener Larsen.

 ??  ?? HAR BLITT MANGE FLERE:Nora Hassan (f.v.), Diana Rusevicien­e og Bjørn Vidar Larsen er tre av til sammen atten ansatte ved Esso Deli på Notodden. Før omlegginge­n var de ni-ti ansatte.
HAR BLITT MANGE FLERE:Nora Hassan (f.v.), Diana Rusevicien­e og Bjørn Vidar Larsen er tre av til sammen atten ansatte ved Esso Deli på Notodden. Før omlegginge­n var de ni-ti ansatte.
 ??  ?? STÅR PÅ:Noen er bestandig på jobb hos Esso Deli. Nora Hassan, Diana Rusevicien­e og Bjørn Vidar Larsen var på jobb da Varden kom innom.
STÅR PÅ:Noen er bestandig på jobb hos Esso Deli. Nora Hassan, Diana Rusevicien­e og Bjørn Vidar Larsen var på jobb da Varden kom innom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway