Varden

Le Pen lover ny utenrikspo­litikk

Høyrenasjo­nalisten Marine Le Pen lover at Frankrike vil føre en uavhengig utenrikspo­litikk og bruke langt mer på forsvaret hvis hun blir president.

- PARIS

I en debatt torsdag lovet Le Pen å bruke 3 prosent av BNP på forsvarsbu­dsjettet, noe som er en økning på over 50 prosent, ifølge tall fra NATO.

Ikke presse verdier på andre

Le Pen sa også at den franske utenrikspo­litikken skal avgjøres fullt og helt i Paris. Samtidig ønsker hun ikke at Frankrike skal presse vestlige eller franske verdier på andre land.

Hun vil heller at Frankrike blir respektert som følge av at landet tør å vaere tydelig når det gjelder for eksempel den nye frihandels­avtalen med Canada og Tyrkias EU-søknad. Le Pen støtter ingen av delene.

Marine Le Pen har tidligere varslet at hun vil trekke Frankrike ut av eurosamarb­eidet og holde en folkeavste­mning om hvorvidt landet skal følge i britenes spor og melde seg ut av EU.

Favporitt i første valgomgang

Ifølge meningsmål­ingene ligger Le Pen an til å vinne første runde av presidentv­alget 23. april, men de viser også at hun vil tape annen runde to uker senere.

Møtet med Le Pen ble avbrutt av en toppløs Femenaktiv­ist med et slagord på overkroppe­n der Le Pen ble beskyldt for ikke å vaere en «ekte feminist».

Da Le Pen tidligere i uka var i Libanon, nektet hun å baere hodeplagg i et møte med en religiøs, muslimsk leder. Møtet ble derfor avlyst. Femen mener at dette kun var et markedsfør­ingsstunt fra Le Pens side.

(NTB-DPA)

 ?? FOTO: FREUTERS/NTB SCANPIX ?? PRESIDENTK­ANDIDAT:om Frankrike. Marine Le Pen deltok torsdag på en debatt
FOTO: FREUTERS/NTB SCANPIX PRESIDENTK­ANDIDAT:om Frankrike. Marine Le Pen deltok torsdag på en debatt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway