Varden

Antall brannskade­r øker

Stadig flere nordmenn må til behandling for brannskade­r hvert år. Antallet stiger stadig og rundt 15.000 personer skader seg årlig.

- OSLO

I 2009 fikk 12.877 personer behandling for brannskade­r. I 2012 var antallet steget til 13.741, mens det i 2015 ble registrert 14.222 personer. Barn i alderen 0–9 år er de mest utsatte, viser tall fra Helsedirek­toratet.

I tillegg kommer de som skader seg så kraftig at de blir lagt inn på sykehus og spesialsyk­ehus. Det dreier seg om opptil 800 personer i året.

Økningen i antall brannskade­r bekymrer Norsk brannvernf­orening.

– Ifølge våre funn er antall personer som årlig pådrar seg brannskade­r her i landet, så høyt at det må kunne karakteris­eres som et betydelig samfunnspr­oblem, sier Rolf Søtorp, administre­rende direktør i Norsk brannvernf­orening, i en pressemeld­ing.

Kenneth Wangen, leder av Norsk forening for brannskadd­e, peker på at mange av dem som pådrar seg en brannskade, selv forårsaker den. At barn mellom 0–9 år er de mest utsatte, viser seg blant annet i at skåldeskad­er er en gjenganger blant skadene.

Nå lanseres en landsomfat­tende kampanje – «Sky ilden» – med skadeforeb­yggende informasjo­n. Kampanjen er et samarbeidm­ellom Norsk forening for brannskadd­e og Norsk brannvernf­orening med støtte fra Helsedirek­toratet.

Med over 100 brannvesen med som budbringer­e skal kampanjen konsentrer­e seg om å informere barnehager, skoler og småbarnsfo­reldre om brannforeb­yggende tiltak. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? «SKY ILDEN»:
En ny kampanje skal informere om brannforeb­yggende tiltak.
FOTO: NTB SCANPIX «SKY ILDEN»: En ny kampanje skal informere om brannforeb­yggende tiltak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway