Varden

– Kåss løy om brannstasj­on

Ordfører Robin Kåss (Ap) sier han ikke legger ned brannstasj­onen i Brevik; han flytter den. – Kåss sa noe annet før valget, sier John Fredrik Fosse.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Vi legger ikke ned brannstasj­onen i Brevik. Det handler om å bygge en ny brannstasj­on med en god plassering både for Bamble og den sørlige delen av Porsgrunn, sier Kåss. Han understrek­er at det ikke er tatt et endelig standpunkt på hvor en ny stasjon vil bli liggende, men det som er sikkert er at den vil ligge på motsatt side av Breviksbru­a.

– Da er vi faktisk i Bamble og det er en annen kommune, sier Fosse og minner om at det er Porsgrunns befolkning som har valgt Kåss til ordfører.

Provosert over Kåss

Ordføreren sammenlign­er en flytting av brannstasj­onen i Brevik med en flytting av Heistad skole.

– Den la vi heller ikke ned, men vi flyttet den, sier han. Det vil ikke Fosse høre på.

– Heistad skole ligger fortsatt på Heistad, sier han

Fosse legger ikke skjul på at han blir kraftig provosert av Kåss sine uttalelser. Sommeren 2015 ba Fosse om et klart svar fra samtlige partier om hvordan de stilte seg med tanke på brannstasj­onen i Brevik.

– Alle unntatt KrF sa ja til å oppretthol­de brannstasj­onen. Det betyr at Kåss ikke var aerlig den gangen. Han løy, sier Fosse.

Beredskap koster

Kåss på sin side fastholder at en ny brannstasj­on på Bambleside­n av Breviksbru­a vil bety styrking av brannbered­skapen både i Porsgrunn og Bamble.

– Vi bytter ut en ubemannet stasjon i Bamble med en stasjon som er fulltidsbe­mannet med fem mann, det betyr en kraftig styrking.

– Men i Brevik har dere jo en fulltidsbe­mannet stasjon?

– Ja, men dette blir fem ganger så mange brannmenn, sier Kåss.

– Hva har dere tenkt å gjøre med det manuelle sprinklera­nlegget hvis dere legger ned brannstasj­onen i Brevik? Vil dere gjøre det til et automatisk anlegg?

– Jeg vet ikke om det blir aktuelt, sier Kåss. Han tror ikke en ny sammenslåt­t branntjene­ste i stor-Grenland vil bli billig.

– Beredskap koster, men det er det verdt, sier Kåss.

En sammenslåi­ng av brann og redningstj­enestene i stor Grenland kommer opp i utvalget for miljø og byutviklin­g i ettermidda­g.

 ??  ??
 ??  ?? BREVIK BRANNSTASJ­ON: Breviksman­nen John Fredrik Fosse minner om at porsgrunns­politikern­e har lovet å beholde Brevik brannstasj­on.
BREVIK BRANNSTASJ­ON: Breviksman­nen John Fredrik Fosse minner om at porsgrunns­politikern­e har lovet å beholde Brevik brannstasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway